Home Oproepen Maak het verschil als vrijwilliger bij Humanitas

Maak het verschil als vrijwilliger bij Humanitas

0

Vrijwilligersorganisatie Humanitas biedt hulp aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We helpen onze deelnemers op allerlei vlakken. En jij kunt het verschil maken. De afdeling Amsterdam en Diemen is namelijk hard zoek naar vrijwilligers met levenservaring. Een uurtje van je tijd per week is al van onschatbare waarde.

Hester Aalberts

 Wat doet Humanitas?
Humanitas stelt de mens centraal. Doel is de levensvreugde te vergroten van mensen die bij ons aankloppen met een hulpvraag. Door tijdelijke ondersteuning van  vrijwilligers herwinnen deelnemers vaak de kracht en het vertrouwen om hun leven weer op te pakken. Hulp van een vrijwilliger voorkomt bovendien vaak grote(re) problemen. Ook neemt het effect van professionele hulp erdoor toe.

Je bent van onschatbare waarde
Voor de deelnemers is het echt een cadeau dat je er bent. Die ene keer in de week dat je even langskomt, aanschuift voor de koffie en vraagt hoe het gaat maakt een wereld van verschil. Als vrijwilliger kom je bij mensen thuis waar je anders niet zo gauw mee in aanraking komt. Dat is enorm verrijkend geeft veel voldoening.

Wil je iets betekenen voor je medemens?
Je bent onderdeel van een groep vrijwilligers van verschillende leeftijden en achtergronden. Maar wat onze vrijwilligers allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze iets voor de medemens willen betekenen.

Elke vrijwilliger bij Humanitas krijgt verschillende trainingen en themabijeenkomsten aangeboden. En al onze projecten worden gecoördineerd door professionele beroepskrachten.

Op welke gebieden kan je ons helpen?
Humanitas heeft vrijwilligers nodig voor alle hulpvragen. Welk onderwerp past het beste bij jou?

Eenzaamheid
Eenzaamheid kan iedereen overkomen, bijvoorbeeld door echtscheiding, door ziekte of verlies van werk. Humanitas helpt mensen een sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden.

Verlies
Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met verlies. Afscheid nemen is niet makkelijk. Onze vrijwilligers helpen deelnemers de nieuwe situatie te leren accepteren en het leven opnieuw in te richten.

Opvoeden
In elk gezin loopt het wel eens een tijdje minder goed. Door opgebouwde spanningen kan een gezin uit balans raken of soms zelfs uit elkaar vallen. Onze vrijwilligers ondersteunen bij opvoeding en geven aandacht aan alle gezinsleden.

Opgroeien
Jong zijn is niet altijd makkelijk. Problemen met school, verkering of ouders lijken soms te groot om alleen aan te pakken. Gelukkig is er vaak wel oplossing. Een vrijwilliger kijkt samen met de jongeren naar de mogelijkheden.

Detentie
Onze vrijwilligers ondersteunen (ex)gedetineerden bij hun terugkeer in de maatschappij. Tijdens en na detentie stimuleren we de band tussen ouders en kinderen en ondersteunen eventueel bij de opvoeding.

Thuisadministratie
Door omstandigheden raken mensen soms het overzicht op hun administratie kwijt. We ondersteunen deelnemers hun administratie weer op orde te brengen en te houden.

Contact
We hopen van je te horen.
020 773 6542 | www.humanitas.nl/ams | kantoor.amsterdam@humanitas.nl

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here