Home Overzicht Maarten Poorter straks stadsdeelvoorzitter Oost

Maarten Poorter straks stadsdeelvoorzitter Oost

2

Het dagelijks bestuur van de stadsdeelcommissie Oost is bekend. Maarten Poorter wordt de nieuwe stadsdeelvoorzitter. Hij was als PvdA-raadslid jarenlang lid van de gemeenteraad. Hij zal namens het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders leiding geven aan stadsdeel Oost en het coalitie-akkoord uitvoeren. Het bestuur van Oost wordt verder gevormd door oud-gedienden Ivar Manuel en Rick Vermin.

Na de teleurstellende uitslag van de verkiezingen voor de PvdA dit voorjaar keerde Maarten Poorter niet terug in de gemeenteraad. In dienst van het gemeentebestuur zal hij nu samen met Ivar Manuel en Rick Vermin vanuit het stadsloket aan het Oranje-Vrijstaatplein stadsdeel Oost leiden. Maarten Poorter studeerde organisatiesociologie en bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam, studies die hem daarbij goed van pas komen.

De nieuwe stadsdeelvoorzitter was in het verleden net als velen niet enthousiast over het nieuwe bestuurlijk stelsel. ‘Dit is een stelsel waar niemand op zit te wachten’, zei hij namens de PvdA. ‘Wees wijs en trek dat plan terug.’ De stadsdeelcommissie zijn er toch gekomen en Maarten Poorter geeft er nu uitvoering aan.

Zoals verwacht blijft Ivar Manuel (D66) deel uitmaken van het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost. Ook Rick Vermin, die in 2017 Nevin Özütok opvolgde toen zij haar stadsdeelstoel  verwisselde voor een zetel in de Tweede Kamer, gaat door namens GroenLinks.

In het Centrum wordt de grote winst voor GroenLinks bekroond met twee bestuurders in het dagelijks bestuur. Micha Mos zit  namens zijn partij al twee periodes in de stadsdeelraad en later de bestuurscommissie. De andere bestuurder namens GroenLinks is Ilse Griek. Voorzitter van stadsdeel Centrum wordt het huidige D66-raadslid Mascha ten Bruggencate.

Vorig artikelVoorstel virussen in tandpasta wint Microbiome Award
Volgend artikelWij zijn nog steeds hier

2 REACTIES

  1. Beste Maarten, wat wil jij voor ons stadsdeel doen? De veiligheid is ver te zoeken, de parken en groenstroken hebben er nog nooit zo belabberd bij gelegen, acceptatie van de lhbt gemeenschap in oost is ver te zoeken, integratie is een woord wat in ons stadsdeel niet bestaat. Verduurzaming is hier een begrip van een andere planeet. Misschien wordt het eens tijd je inderdaad tussen de gewone mensen te begeven en uit de ivoren toren te stappen. Dit stadsdeel is er 1 met een zeer rijke geschiedenis. Op cultureel, creatiev en kunstzinnig vlak zijn wij 1 van de rijkste stadsdelen. Hoe er mee omgegaan wordt de laatste 20 jaar is hemelschreiend. Ik ben benieuwd wat je voor ons gaat doen. Veel vertrouwen heb ik er namelijk niet in.