Home Overzicht Madeline Bell brengt ode aan Genius of Soul: Ray Charles.

Madeline Bell brengt ode aan Genius of Soul: Ray Charles.

0

Ray Charles, de man van wie Frank Sinatra ooit zei: ‘The only true genius in show business’ heeft talloze hits op zijn naam staan waaronder ‘Hit The Road Jack’, ‘Georgia On My Mind’ en ‘I’ve Got A Woman’. Madeline Bell  kruipt in de huid van Ray Charles en brengt in Q-Factory samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een ode aan de Genius os Soul.

De vanaf zijn zevende blind geworden zanger was een van de grondleggers van de soulmuziek door in de jaren vijftig en zestig rhythm & blues, jazz en gospel samen te voegen tot één sound.

Tijdens deze avond kruipt de door de wol geverfde jazz- en soulzangeres Madeline Bell op onnavolgbare wijze in de huid van The Genius. Ooit schitterde ze in de musical ‘Jesus Christ Superstar’ en speelde ze met de groten der aarde. Tijdens de show in Q-Factory brengt ze de muziek van Ray Charles op zo’n aanstekelijke, authentieke en krachtige wijze tot leven dat stilstaan geen optie is. Samen met het wereldberoemde, 17- koppige ‘Jazz Orchestra of the Concertgebouw’ brengt ze een van de meest waardige en swingende eerbetonen aan the Genius of Soul: Ray Charles.

Madeline Bell en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw op 16 februari om 20.30 uur in Q-Factory.