Home Overzicht Mahler 8 live op groot scherm in NedPHO-Koepel

Mahler 8 live op groot scherm in NedPHO-Koepel

0

Een droom wordt werkelijkheid. Het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van chef-dirigent Marc Albrecht speelt de grootse symfonie van Mahler in een bomvol Concertgebouw. Met meer dan 400 musici op het podium belooft het een ware sensatie te worden. Heb je geen kaartje weten te bemachtigen dan kun je het concert van zaterdag 23 februari live zien op een groot scherm in de NedPhO-Koepel, de thuisbasis van het orkest in de Indische Buurt.

Gustav Mahler schreef de Achtste symfonie als ultieme liefdesverklaring aan zijn vrouw, in een vergeefse poging haar hart opnieuw te veroveren. Daarvoor haalde hij alles uit de kast. Het symfonische werk vraagt een bezetting van 123 orkestmusici, twee professionele koren, acht vocale solisten, waaronder Camilla Nylund (sopraan) en Klaus Florian Vogt (tenor), een jongenskoor, groot slagwerk en orgel. Vanwege deze omvang zijn uitvoeringen van de symfonie wereldwijd zeldzaam. Kaarten voor de concerten zijn altijd ruim van te voren uitverkocht. ‘Mahler 8 is de kroon van alle symfonieën. Het is echt een droom om het een keer uit te voeren’, aldus chef-dirigent Marc Albrecht.

Mahler 8 – live op groot scherm op zaterdag 23 februari om 20.15 uurin de NedPhO-Koepel. Kaarten à € 8,88 gaan dinsdag 22 januari om 10.00 uur in de verkoop via orkest.nl.