Home Overzicht Makers Festival inspireert makers en bezoekers

Makers Festival inspireert makers en bezoekers

0

Het zou een weekend worden dat bol staat van inspiratie. En dat werd het ook. Het Amsterdam Maker Festival liet de kennis en kunde op velerlei gebied zien van makers, bedrijven en instellingen. Verbazend leuk en inspirerend, waren de reacties van bezoekers. Op het Marineterrein lieten jonge creatievelingen en studenten hun ontwerpen. Dat alles op velerlei gebied, sieraden van speciale materialen, veel 3D-geprinte voorwerpen, toepassingen van fotografie, en noem maar op. Ook een plein met allerlei eettentjes ontbrak niet.

Beeld Odette Kleeblatt

Het was een weekend waar veel te horen, te zien, te voelen, te horen en natuurlijk te maken was. Met een blik op de toekomst, want makers bepalen immers hoe de wereld eruitziet. Dankzij nieuwe technieken kun je alles maken wat je bedenkt, of je nu kok bent of techneut, mode-ontwerper of kunstenaar. ‘Zelf doen, zelf maken’, was het motto. Zo ging je er zelf aan de slag met lasercutters, 3D printers, Arduino en VR en AR toepassingen. Kortom alles wat maken leuk maakt.

200 nieuwe makers
Het hart van het festival werd gevormd door Makerversity, dat sinds dit jaar is gehuisvest op het Marineterrein. De ‘Maker Fair liet je daar kennismaken met tweehonderd nieuwe makers uit Amsterdam. Wat vind je van een kinderfietsje gemaakt van bamboe bijvoorbeeld? En een jongen op een soort fiets (foto boven) die daarmee een 3D printer aandrijft om te laten zien hoeveel energie dit kost. En dan waren er nog inspirerende talks en demo’s van internationaal beroemde makers.

Innovatie op Marineterrein
De vierde editie van het Amsterdam Maker Festival vond plaats op een nieuwe en bijzondere plek in de stad, het Marineterrein Deze plek was altijd gesloten maar wordt stapsgewijs weer onderdeel van het hart van de stad. Dit was ooit de plek waar in de 17e eeuw de beste makers uit de regio met elkaar samenwerkten om de meest geavanceerde oorlogsschepen te bouwen. Nu is het de plek waar innovatieve makers een belangrijke bijdrage zullen leveren aan de toekomst van het terrein als toekomstbestendig stadskwartier.

Vorig artikelNieuw festival: Jaap Edenbaan wordt één dag ‘Japies Hof’
Volgend artikelDe eilanden hebben nu een Vomar