Home Overzicht Man aangehouden voor poging verkrachting fietster

Man aangehouden voor poging verkrachting fietster

0

De recherche heeft op maandag 3 april een verdachte aangehouden voor een poging verkrachting, diefstal met geweld dan wel afpersing en bedreiging aan de Weesperzijde. Het gaat volgens de politie om een 24-jarige Amsterdammer. De verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem in bewaring heeft gesteld.

De man wordt ervan verdacht dat hij op de vroege ochtend van zondag 6 november een jonge vrouw heeft gepoogd te verkrachten aan de Weesperzijde, vlakbij het viaduct over de afslag S112. De vrouw fietste die ochtend vanuit het centrum naar huis toen zij plotseling onder het viaduct door een man van haar fiets werd geduwd. De man sleurde haar mee naar een nabij gelegen grasveld. Ze werd geschopt, geslagen, onzedelijk betast en beroofd van haar fiets.

De recherche startte direct een uitgebreid onderzoek. Er werd gesproken met mogelijke getuigen. Camerabeelden waarop de verdachte te zien was, werden getoond in opsporingsprogramma’s en er werd een compositietekening gedeeld. Onder andere dankzij uitgebreid recherchewerk kwam het onderzoeksteam de verdachte op het spoor.