Home Overzicht Mantelzorgers delen verhalen en komen met prikkelende presentaties

Mantelzorgers delen verhalen en komen met prikkelende presentaties

0

Een groep mantelzorgers en ex-mantelzorgers uit Oost deelde gedurende tien zondagen hun verhalen met elkaar. Rituele spelvormen, zoals de tafel vol met voorwerpen nodigden uit om te vertellen. Ontboezemingen, diepe pijn, liefde, confrontatie of opluchting; het was er allemaal. Van een aantal verhalen maakten ze prikkelende presentaties met een ritueel karakter.

Het resultaat van die workshops ‘Mijn verhaal, iets voor jou?’ kun je meebeleven. Op de zondagen 18 en 25 februari maak je met een groepje een korte wandeling door Jeruzalem en doe je onder leiding van kunstenaar Ida van der Lee verschillende locaties in die buurt aan.

Verhalen losweken
Ida van der Lee ontwikkelde een makkelijke, leuke en doeltreffende methode om die verhalen los te weken. Wat betekent het om mantelzorger te zijn? Wie ben je zelf nog in dit verhaal? Moet je jezelf opnieuw uitvinden na een lange periode van zorg? Dat zijn de vragen die de deelnemers aan ‘Mijn verhaal, iets voor jou?’ zich stelden.

Kunstwerken
In elk verhaal ontdekten deelnemers niet alleen wijsheden en inzichten, maar ook liefde, humor of inspiratie. De verhalen worden omgevormd tot een kunstwerk: een gedicht, lied, boekwerkje of een ander levenskunstwerk, dat uiteraard aan de wereld getoond mag worden. Zo worden wijsheden en ervaringen overgedragen.

‘Mijn verhaal, iets voor jou’ op 18 en 25 februari van 14.00 tot 16.30 uur. Verzamelen om 13.30 uur in Servicepunt Jeruzalem, Van ’t Hofflaan 2. Deelname 7,50 euro.

 

Vorig artikelDuitse fotograaf toont eigentijds beeld van natuur met expositie in Artis
Volgend artikelMuizen plagen Albert Heijn, supermarkt Helmholtzstraat dicht