Home Kort nieuws Markttheater zoekt betrokken Oost-bewoners voor buurtredactie

Markttheater zoekt betrokken Oost-bewoners voor buurtredactie

0

Theater en nieuws maken in jouw buurt! Het Theater én journalistiek in jouw eigen buurt? Het Markttheater presenteert De Levende Krant en is in Oost op zoek naar redactieleden. Wil je deel uitmaken van deze terugkerende nieuwsshow? Samenwerken met theatermakers en journalisten? De buurt beter leren kennen? Jouw skills verbeteren? Doe mee!

Het Markttheater zoekt betrokken buurtbewoners uit Oost met wie ze een diepgravend journalistiek onderzoek doen in de buurt voor de cabareteske nieuwsshow De Levende Krant.

Onder leiding van hoofdredacteur Katarina Schul wordt de actualiteit in de wijk ontrafeld, en werkt ze met schrijvers aan nieuwe scènes. Daarbij ben jij onmisbaar, want je kent de buurt als geen ander en weet wat hier speelt. Iedereen is welkom. Voorop staat een enthousiasme om journalistiek onderzoek te doen, verhalen te verzamelen, en met een divers team in gesprek te gaan over de actualiteit in de buurt.

Bij De Levende Krant krijg je de ruimte om alles wat jou opvalt te delen en een podium te bieden. Je leert over journalistiek onderzoek doen en hoe dit te vertalen naar theater. En je werkt samen met een bijzonder team aan buurtgenoten en theatermakers.

Op 11 juni om 17.00 uur is de eerste bijeenkomst. In juli/augustus nog een paar keer samen, aansluitend op de repetitie dagen en speelmomenten op het Dapperplein.

Check www.markttheater.nl. | Stuur voor donderdag 10 juni een mailtje naar [email protected]. Heb je nog vragen bel dan 061227 1790.