Home Kunst Mediamatic viert de kortste nacht van het jaar

Mediamatic viert de kortste nacht van het jaar

0
Videostill van The Great Sperm Race van Julian Jones. Met toestemming van Julian Jones.

De kortste nacht van het jaar is een magisch moment dat al eeuwenlang door vele culturen gevierd wordt. Mediamatic Biotoop viert het feest eveneens. Het Midsummer Night event van 23 juni komt met de kick-off van Fashion Machine van Conny Groenewegen, de filmscreening van The Great Sperm Race en interview met regisseur Julian Jones, met de inauguratie van Diana Scherer’s Spectrum Crops en de heropening van Jasmin Moeller’s en Masha Ru’s Twijfel Zaaien.

Mediamatic presenteert tijdens de Midsummer Night om 20.00 uur de langverwachte kick-off van Fashion Machine van Conny Groenewegen, waarbij honderden vrijwilligers meer dan duizend kilo fleece truien breien tot een levensgroot, upcycled kunstwerk waarmee het Mediamatic gebouw wordt ingepakt. In de artistiek documentaire The Great Sperm Race wordt op ludieke wijze een symbolische spermacel gevolgd dat een eicel probeert te bevruchten. Speciaal voor Midsummer Night, gaat Wester van Gaal van Motherboard regisseur Julian Jones interviewen. dat gebeurt om 21.30 uur.

Eerder die dag om 17.00 uur vindt de inauguratie plaats van Diana Scherer’s ruimtelijke installatie Spectrum Crops – Findings in Color. Dit werk bestaat uit zes grote broeikassen gebouwd aan de rand van het Amsterdamse Oosterdok voor een experiment met

kleur en licht op plantontwikkeling. Gelijktijdig met Spectrum Crops wordt Jasmin Moeller’s en Masha Ru’s Twijfel Zaaien heropent, een interactieve kunstinstallatie met dertig vragen die men beantwoordt door zaden te planten in bloembedden, resulterend in een informatieve illustratie.

Midsummer Night, vrijdag 23 juni in Mediamatic Biotoop, Dijksgracht 6. Toegang gratis