Home Overzicht Meer ruimte voor technologie met nieuw Matrix-gebouw op Science Park

Meer ruimte voor technologie met nieuw Matrix-gebouw op Science Park

0

Op het Science Park staat een aantal gebouwen waarin zo’n honderd (startende) bedrijven een plek hebben gevonden die zich bezighouden met aan de bètawetenschappen gerelateerde activiteiten. Het gaat om bedrijven in met name ICT, nieuwe media en Life Sciences. Nu is de eerste paal geslagen voor het zevende gebouw waarin meerdere bedrijven kantoren en onderzoeksfaciliteiten kunnen huren.

Een van de grotere huurders in Matrix VII, zoals het gebouw heet, wordt NWO-instituut ARCNL. Deze organisatie houdt zich bezig met nanolitografie. Het gebouw, met ongeveer 10.000 m2 vloeroppervak, heeft een doordachte, heldere en vooral flexibele structuur en biedt alle omstandigheden voor hoogwaardige onderzoek, zoals bijvoorbeeld trillingsarme vloeren. Twee kleine atria fungeren als plekken voor ontmoeting en kruisbestuiving tussen de onderzoekers en medewerkers van de verschillende organisaties. Natuurlijk is Matrix VII ook een duurzaam gebouw.

Door de groeiende belangstelling voor vestiging op Amsterdam Science Park zijn de bestaande zes Matrix-panden op het Science Park vrijwel geheel verhuurd. Matrix VII zal volgens planning in de zomer van 2018 bedrijfsklaar worden opgeleverd.