oo0cursus-journalistiek

De cursussen van oost-online

Regelmatig organiseert oost-online cursussen voor mensen die willen meewerken aan oost-online. Dit najaar start voor de vierde keer de cursus Journalistiek schrijven.

Met de gratis cursus Journalistiek schrijven voor oost-online leer je op vijf zaterdagochtenden op een praktische manier journalistieke vaardigheden en schrijven voor oost-online.

De vierde editie van de cursus start dit najaar en omvat een korte introductiebijeenkomst, een begeleide intakeperiode en vervolgens vijf lesbijeenkomsten op zaterdagochtend in Huize Frankendael op de Middenweg. Het uitvoeren van opdrachten is een belangrijk onderdeel van de cursus.

Als je de cursus wilt volgen zijn een vlotte pen en schrijfervaring noodzakelijk. Een laptop of tablet heb je nodig.

Ben je nieuwsgierig, heb je belangstelling voor lokale journalistiek en heb je tijd beschikbaar om actief te zijn voor oost-online, vul het inschrijfformulier in of neem contact op met team@oost-online.nl.

Bij oost-online zijn vrijwilligers actief die nieuws verzamelen, een rubriek voor hun rekening nemen, artikelen schrijven, fotograferen, video maken, etc. De beloning voor hun werk is plezier in de activiteiten en de betrokkenheid bij de mensen en activiteiten in Amsterdam Oost. Ook is het een plezierige manier om kennis te maken met mensen die vanuit hun professie of hobby bij oost-online actief zijn. Je kunt er je netwerk uitbreiden en werkervaring opdoen.

De cursus is gratis maar een vrijwillige bijdrage om de kosten te dekken stellen we op prijs.

Inschrijfformulier Journalistiek schrijven
Bijvoorbeeld: buurt, sport, stedelijke ontwikkeling, eten en drinken, onderzoekjournalistiek, politiek, muziek, cultuur, duurzaamheid.
=

Laatste berichten