Home Meer De makers

De makers

Dit zijn de mensen van oost-online en Dwars door de buurt. Meedoen? Meer info

Lyk Burggraaf maakt video’s voor oost-online met oo-tv. Hij is freelancer en video-zzp’er en noemt zich taal- en plaatjesfreak. Hij verzorgt camerawerk en montage. Kleinschalig, met gevoel voor humor, helder van verhaal, strak in de vorm. Check www.burggraaff.biz

Eline van Dam woont sinds kort in Oost en voelt zich nu al thuis in dit deel van de stad. Na een afgeronde HBO-opleiding journalistiek verhuisde zij naar Gent voor een premaster sociologie maar ze miste Amsterdam na een jaar te veel en besloot terug te keren. Eline houdt van gezelligheid en cultuur en maakt het liefst alles mee wat er op cultureel gebied gebeurt in Amsterdam-Oost.

Hansje Galesloot schrijft voor Dwars door de Buurt, IJopener en oost-online. Zij is historicus en journalist en werkt ruim vijftien jaar als zzp’er. Ze schreef een tiental boeken en publiceert onder meer geregeld in het geschiedenisblad Ons Amsterdam. Voor Dwars en oost-online werkt ze momenteel aan een serie artikelen over muurreclames in Amsterdam-Oost.

Corrie Groen kwam in de Watergraafsmeer wonen voordat ze kon lopen en is nooit meer weggegaan. Ze fotografeert dingen die haar opvallen als ze door Oost loopt en stuurt de foto’s naar oost-online. Ze doet mee aan de fotoverhalenclub Geheugenflits van Het Geheugen van Oost en levert regelmatig bijdragen aan de website Wendingen-Platvorm voor de Amsterdamse School. Vaak zijn dat objecten uit Oost.

Linda Groen is professional organizer. Al meer dan tien jaar helpt zij als Opruimspecialist anderen met opruimen, ordenen, structureren en plannen. Iedere maand geeft zij in haar column op oost-online haar visie en tips over opruimen. Ook is Linda Groen auteur van de boeken Wat een bende!, Professional organizing, je leven op orde en Opgebrand en uitgeblust.

Hans Heitgeert is fotograaf voor Dwars door de Buurt en oost-online. Hij heeft zich zelf ontwikkeld op het gebied van fotografie en is dagelijks met zijn camera op pad en komt daarmee in alle delen van oostelijk Amsterdam. Inmiddels heeft Hans Heitgeert met duizenden opnamen bijgedragen aan het foto-archief van oost-online. Als vrijwilliger zet hij zich in bij verschillende organisaties in Oost.

Gerrit Hoogstraaten schrijft zo eens in de twee maanden voor oost-online over zijn ontmoetingen met kunstenaars in Amsterdam Oost. Het zijn wat langere artikelen waar je even de tijd voor moet nemen. De allegorie van Plato’s grot is het verbindend motief in alle verhalen, de vraag luidt: voor Plato’s grot, wie lopen daar? In het dagelijks leven is hij een kleine zelfstandige met een administratiebureau voor paramedici. Als auteur heeft hij inmiddels ook twee verhalenbundels en twee romans op zijn naam staan, meest recent de roman Wat kan ons gebeuren.

Jaap Kamerling woont al sinds 1978 in Oost en Watergraafsmeer. Is socioloog van bouwen en wonen en journalist. Altijd actief geweest in woonbeleid, zorg voor de openbare ruimte en monumentenzorg. Voerde 10 jaar actie voor een nieuwe fontein op het Hogewegplein en herplaatsing dierenzerkjes op voormalig dierenbegraafplaatsje Dierenasiel Polderweg. Schrijft regelmatig over behoud cultureel erfgoed in oost-online, Dwars door de buurt en Geheugen van Oost.

Odette Kleeblatt fotografeert voor oost-online. Van jongs af aan is zij op verschillende gebieden creatief bezig, maar sinds een paar jaar verdiept zij zich in de fotografie. Als fanatiek hobbyfotograaf vindt zij het leuk dat haar foto’s op deze wijze ook een doel krijgen.

Lieneke Koornstra is journalist. Nadat zij als gevolg van haar oorspronkelijke beroepsachtergrond vooral veel publiceerde op het gebied van de gezondheids- en welzijnszorg, verplaatste zij haar focus naar een van haar grootste passies, de burgerluchtvaart. Als tekstschrijver en eindredacteur werkt zij onder meer mee aan een boekenserie over bekende vliegtuigen die in rap tempo van het toneel verdwijnen. Maar daarbij laat ze het niet. Zo verzorgde zij de (eind)redactie voor boeken als Markante vrienden en Mathilde – Muze, Mythe, Mysterie. Zelf schreef zij het boek Mijn liefde kent geen dood. Voor oost-online stelt zij artikelen beschikbaar die zij leverde voor IJopener over ontwikkelingen in het Diemerpark, de vogels van Oost en andere dieren. Haar vogelrubriek krijgt op deze website een vervolg.  Check www.supervisionair.nl

Nelleke Lamme-den Boer geeft met haar bedrijf Tekstkwartier cursussen en workshops creatief schrijven. Zij schrijft poëzie, treedt regelmatig op en noemt zich ‘een ongebundelde dichter’. Na jaren gewoond te hebben in Friesland is zij weer terug in Amsterdam en woont in de Dapperbuurt. Voor oost-online schrijft ze regelmatig artikelen over allerlei onderwerpen. Ook is zij betrokken bij de ontwikkeling van oost-online.

Méland Langeveld schrijft voor Dwars door de Buurt en oost-online. In zijn column Onalledaags schetst hij niet-alledaagse taferelen die hij in Oost tijdens zijn wandelingen met Roos, zijn hond, tegenkomt. Zijn bijzondere blik laat een Oost zien waar velen aan voorbijgaan. Tevens is hij dichter. Zijn dichtbundel Zijwaarts springen verscheen in november 2015. Check www.melandlangeveld.com.

Hans Mader publiceert met grote regelmaat zijn cartoons op de voorpagina van oost-online. Naast zijn vak als contactlensspecialist ontwikkelde hij zich tot cartoonist en werkte ook aan commerciële projecten, illustreerde kinderboeken en animatiefilms. Een aantal jaren geleden begon hij te schilderen. In heel Nederland is Hans Mader bekend door zijn optreden in de Top 2000 a go go van Mathijs van Nieuwkerk waar hij eind december 2015 live cartoons tekende voor de quiz van het programma.

Stan Polman is hoofdredacteur van oost-online. Hij is geboren en opgegroeid in Oost. Zijn kennis en ervaring met communicatie en lokale politiek wil hij inzetten om – samen met andere vrijwilligers – een steentje bij te dragen aan een plezierig woon- en leefklimaat in Amsterdam tussen Amstel en IJ. Met nieuws en informatie en een kritische blik. oost-online is inmiddels zijn onbetaalde full-time job.

Dineke Rizzoli fotografeert voor Dwars door de Buurt en oost-online. Zij had een lange tijd een handwerkwinkel. Daarna verzorgde ze samen met haar man Franco groepsreizen naar het mooie Italië. Nu begeleidt zij in Post Oost de open inloop van het Open Leer Centrum en de fotoverhalen-club van Het Geheugen van Oost. Zij is lid van de Vrijwilligersraad van Dynamo.

Winny Ros maakt illustraties en voor oost-online onder andere de pictogrammen. Na een opleiding tot grafisch ontwerpster aan de Amsterdamse Grafische School en bezoek aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam, werkt zij al jaren als veelzijdig, zelfstandig illustratrice. Na omzwervingen door Amsterdam en de USA woont zij sinds 17 jaar weer op Sporenburg in Amsterdam Oost. Terug in het stadsdeel waar zij is geboren, opgegroeid en zich thuis voelt: de historie, de mensen en het water, het leeft! Heerlijk wonen hier! Check www.winnyros.nl.

Johan Visschers vertrok in 2014 uit Rotterdam en liet zich liefdevol inpakken door Amsterdam-Oost. Muzikant, schrijver, en soms in de weer met beeld. Zorgt dat het nieuws van oost-online ook op Facebook en Twitter verschijnt, denkt mee en draagt bij.

 

Rob Zwetsloot geniet na een veelbewogen loopbaan in de hectische wereld van de televisie van een welverdiende oude dag. Meer dan dertig jaar bikkelen en buffelen voor programma’s als De Raad Vandaag, Rob’s Pianobar, Mtnl, Rob’s Reizen en Staatstv. Hij rust heden ten dage op zijn lauweren. Maar soms kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Begint het te kriebelen. En dan kan hij het niet laten en tikt een stukje als columnist voor oost-online. Gewoon omdat hij het leuk vindt. Een man moet een hobby hebben, nietwaar?