Home Duurzaam Met bezems erop uit op Landelijke opschoondag

Met bezems erop uit op Landelijke opschoondag

0

Overal in het land organiseren mensen op zaterdag 24 maart leuke evenementen om samen hun straat of buurt schoon te houden. Bewoners van Oost haken die zaterdag in op de Landelijke Opschoondag. Want in een schone omgeving is het prettiger wonen.

Ook dit jaar is Amsteldorp Actief weer van de partij op de Landelijke Opschoondag. Gewapend met handschoenen, grijpers en vuilniszakken, gaan de bewoners weer mee op een mooie route door Amsteldorp. Verzamelen om 10.00 uur in het Hoekhuis. Na afloop om ongeveer 12.00 uur is er in het Hoekhuis een lekkere lunch om bij  na te praten. Opgeven is gewenst in verband met het lunchpakket. Dat kan via [email protected] en 06 2730 1404

In Park de Meer
‘Maak Park de Meer met elkaar tot een schone en mooie wijk’, zegt Martineke Ven van buurtbeheer Park de Meer. ‘Samen gaan we de strijd aan tegen zwerfvuil. Met z´n allen moet het toch mogelijk zijn om in twee uur de wijk weer schoon en zwerfvuil vrij te maken.’ Op 24 maart is het verzamelen om 10.00 uur bij het Parkhuis, Anfieldroad 110. Stadsdeel Oost zorgt voor schoonmaakmateriaal en een lunchpakket en buurtbeheer zorgt voor koffie, thee, koek of limonade. Voor iedere deelnemer is er een kleine attentie.

IJburg
Ook op IJburg is er animo om op 24 maart het eigen straatje schoon te vegen. De groep IJburg Schoon bedacht hiervoor een iets andere aanpak. Zij nodigt IJburgers uit om samen met hun buren het zwerfvuil in hun directe omgeving weg te halen. Daarbij kan in de eerste plaats worden gedacht aan de eigen stoep, maar ook aan vuil dat zich in de grachten om de vlonders heeft verzameld. 24 maart kan daarmee een mooie start vormen om de boel geregeld bij te houden. Want het allerleukst wordt het natuurlijk als het opruimen van zwerfvuil niet beperkt blijft tot de twee opschoondagen die jaarlijks landelijk worden georganiseerd.

In de Ambonpleinbuurt
Ook de BatjanBuren gaan op 24 maart met bezems en vuilniszakken de Ambonpleinbuurt in. Om 11.00 uur is het verzamelen in de Batjanstraat 68. ‘Dan gaan we samen de buurt in en pakken we zoveel mogelijk zwerfvuil op van straat’, legt Sepimia Kuhlmann uit. ‘Om 13.00 uur eten we met alle mensen die hebben geholpen een lekkere kop soep met brood. Voor iedereen die meedoet is er een makkie per uur te verdienen.’