Home Gezin Met de pakjesboot naar het winterverblijf van Sinterklaas in het Muiderslot

Met de pakjesboot naar het winterverblijf van Sinterklaas in het Muiderslot

0

Kinderen kunnen op zondag 25 november vanuit IJburg meevaren met de pakjesboot naar het het vaste winterverblijf van Sinterklaas en zijn Pieten en dat is het Muiderslot.

Zoals elk jaar installeert Sinterklaas zich met zijn Pieten in zijn Nederlandse winterverblijf: Kasteel Muiderslot. Nog maar net bijgekomen van de lange vaart, zijn zij als een dolle cadeaus aan het inpakken, pepernoten aan het bakken en gedichten aan het schrijven. In het Muiderslot staat de schimmel van Sint op het slotplein, kunnen kinderen meeschrijven aan het langste gedicht ooit en hun Pieten-diploma halen op het oefendak.

Op 24 november is de Sinterklaasintocht op IJburg en op 24 en 25 november opent het kasteel haar deuren, zodat kinderen een handje kunnen komen helpen. Op 25 november is het mogelijk om met dezelfde pakjesboot van de intocht, vanuit Amsterdam mee naar het Muiderslot te varen.

De boot vertrekt vanaf de jachthaven op IJburg, vanaf de buitenkant van de sluis (Bert Haanstrakade 1051) en legt direct aan bij de steiger van het kasteel in Muiden. In totaal ben je ruim vier uur onderweg, waarvan je zo’n 2,5 uur in het kasteel doorbrengt.

Aan boord is er warme chocolademelk voor de kinderen en glühwein voor de ouderen. Houders van Museumkaarten krijgen korting. Vanwege de beperkte capaciteit aan boord, is het nodig om vooraf kaarten te bestellen.

De eerste afvaart is steeds om heen 11.00 uur en terug om 15.15 uur. De tweede afvaart heen is om 13.15 uur en terug om 17.45 uur. De boot vertrekt stipt op het aangegeven tijdstip, dus zorg dat je ruim van te voren aanwezig bent!

Check www.veerdienstamsterdam.nl