Met een SportContrainer in de buitenlucht werken aan je conditie of souplesse

0

Bewoners van stadsdeel Oost die lekker in de buitenlucht aan hun conditie of souplesse willen werken, kunnen vanaf nu hun hart ophalen aan twee bijzondere mobiele sportobjecten: de SportContrainers. Ze werden ingewijd door BN-er Arie Boomsma en scholieren van Havo De Hof.

Een verslag van Lyk Burggraaff oo-tv

Een SportContrainer is een uitklapbare zeecontainer, een kruising tussen een sporttoestel en een buitensportaccommodatie. Hierop kun je eindeloos veel sportactiviteiten uitoefenen: denk aan bootcamp, crossfit, outdoor fitness, obstacle runs, calisthenics en survival.

Wisselende locaties
Beide SportContrainers worden steeds voor de duur van enkele maanden geplaatst op wisselende locaties in Oost, elk op een aparte locatie. De SportContrainers zijn vrij toegankelijk voor iedereen van 8 jaar en ouder. Daarnaast zullen professionele sportaanbieders programma’s aanbieden bij de sportobjecten, en kunnen scholen er sportlessen geven.

De SportContrainers blijven nog tot vrijdag 20 april op het Oranje-Vrijstaatplein, daarna verhuist er één naar het Flevopark. De volgende locatie van de andere SportContrainer wordt binnenkort bekendgemaakt.