Home Lezen en schrijven Met elkaar zomerlezen in Oba Linnaeus

Met elkaar zomerlezen in Oba Linnaeus

0
Mature man reading a book at home

Als je in juli en augustus niet op vakantie bent, dan is een Zomerleesgroep misschien iets voor je. Zo’n zomerleesgroep wordt voor een korte periode opgericht en komt in juli en augustus bij elkaar in Oba Linnaeus. Het initiatief komt van Senia, een landelijke organisatie van leesgroepen. Vorige jaren was het zomerlezen een groot succes.

Het thema van dit jaar is ‘op drift’. Er worden drie romans gelezen over het verlaten van wat bekend is. De drie boeken die de zomerleesgroepen gaan bespreken zijn Het oude land van Dörte Hansen, En de akker is de wereld van Dola de Jong en Helden van de grens van Dave Eggers. Sommige van deze titels zijn beschikbaar bij de bibliotheek, voor het geval dat niet zo is, kan Senia je helpen om aan de boeken te komen. Senia levert bij elk van de boeken een uitgebreide leeswijzer met gespreksthema’s.

Met elkaar bespreek je de discussievragen die gaan over inhoud, stijl, auteur en recensies, of je maakt een keuze uit de vragen. Door de leeswijzer te gebruiken krijgt de bespreking diepgang en verzandt de discussie niet.

Bij minimaal vier deelnemers kan de leesgroep van start gaan. Zomerleesgroepen zijn meestal niet groter dan 6 tot 8 personen. Senia zorgt dat geïnteresseerden met elkaar in contact worden gebracht. De kosten bedragen € 15,00 per persoon. Het lidmaatschap van de Oba is vereist.

Informatiebijeenkomst in Oba Linnaeus start op donderdag 15 juni om 10.00 uur. Meer informatie bij www.senia.nl of 0570 562 656. Aanmelden via [email protected]. De aanmelding sluit op 1 juni 2017.