Home Wonen Met frisse tegenzin weer aan de slag?

Met frisse tegenzin weer aan de slag?

0

De zomervakantie zit er weer op. Heb je genoten? En zeg eens eerlijk: heb je jouw koffer al leeggehaald en alle spullen opgeborgen of ligt jhij nog open en in de weg en beloof je jezelf dat je binnenkort de vakantieboel echt zult opruimen?

pruimspecialist Linda Groen is professional organizer en auteur van de boeken Wat een bende! | Professional organizing, je leven op orde | Opgebrand en uitgeblust

Heb je nog goede ideeën opgedaan toen je lag te luieren in de zon of ben je helemaal mindful geweest en heb je simpelweg genoten van het moment?

Mijn koffers zijn weer leeg en opgeborgen. Ik neem aan dat je niet anders verwacht van De Opruimspecialist. Ik pak mijn bagage meestal de dag van mijn thuiskomst uit, om wassen te kunnen draaien, de cadeautjes uit te delen en de voor mijzelf gekochte dingen neer te zetten of te bewonderen. Het duurt altijd wel een paar dagen tot een week voordat ik echt alle spullen heb opgeborgen, zeker als het om spullen gaat die ik tijdens mijn vakantie heb aangeschaft. Daar moet soms een vaste plek voor gezocht of bedacht worden of ik moet eerst iets wegdoen voordat ik het nieuwe ding een plaats in mijn huis geef.

Tijdens mijn drie weken afwezigheid ben ik behoorlijk mindful geweest. Ik heb tijdens mijn vakantie zoveel nieuwe indrukken opgedaan dat er in mijn geest weinig ruimte was voor andere zaken. Heerlijk. Zo kwam ik helemaal los van mijn werk, van de dagelijkse huishoudelijke beslommeringen en van die altijd bestaande lijstjes. Vanwege de verwachte jetlag bij terugkomst ben ik ook niet meteen aan de slag gegaan toen ik thuiskwam. Zo heb ik het relaxte vakantiegevoel lang vast kunnen houden.

Toen ik deze week met de trein terugkwam van een vergadering in Amersfoort voelde ik mijn ontspannen vakantiestemming wegglippen. Ik probeerde het tegen te houden, maar had geen idee hoe dat moest. Het gevolg was een lichte teleurstelling dat ik dat relaxte vakantiegevoel niet lang mee kan nemen in mijn dagelijks leven. Dat zou zo fijn zijn: dingen doen omdat je er zin in hebt en je niet gek laten maken. Ach ja, zo hebben we weer wat om aan te werken de komende tijd. Maar niet te hard natuurlijk, want dan weet ik zeker dat de mindfulness ver te zoeken is.

Tip

Weet je wat jou een vakantiegevoel geeft? Voel je je ontspannen door een weekendje weg te gaan, uit te gaan met vrienden of een brunch af te spreken met je familie? Ontdek de activiteit die jou ontspant en geef jezelf dat heerlijke vakantiegevoel door die activiteit in te plannen.