Home Overzicht Met Salto verdwijnt stukje vrijheid van meningsuiting

Met Salto verdwijnt stukje vrijheid van meningsuiting

0

Tv is een streng gereguleerd medium. Daar kun je niet zomaar een ongezouten mening op kwijt. Zeker niet een mening die de heersende goegemeente niet bevalt, hoe goed je argumenten ook zijn. Want dan zijn er altijd weer omroepbazen, adverteerders, eindredacteuren, netmanagers, omroepbobo’s of hoe die talentloze bureaucraten ook mogen heten die dat via allerlei slinkse of openlijk botte manieren dat weten te voorkomen.

In het tv landschap is er echter een zender waar ik al 34 jaar mijn ongenuanceerde ongenoegen kwijt kan, tv-programmaatjes maken waar de honden geen brood van lusten en die een belediging voor de kijker zijn. Ik heb daar in de loop der tijd veel bijval voor gekregen van de kijker en veel arrogante en negatieve reacties vanuit de tv-wereld.

Ik kon me altijd beroepen op de vrijheid van meningsuiting om me te verweren tegen negatievelingen, betweters en azijnpissers. Maar nu dreigt daar een einde aan te komen. De Amsterdamse politiek wil voor de zoveelste keer het lokale medialandschap veranderen, en de lokale zenders van Salto opheffen, de enige zenders waar makers zoals ik nog ongecensureerd hun gang kunnen gaan.

Het klinkt zwaar, maar het is helaas waar, als Salto verdwijnt, verdwijnt er tevens een stukje van de vrijheid van meningsuiting voor veel makers zoals ik en het zou een schande zijn als de Amsterdamse politiek dit zomaar zou laten gebeuren in een stad die zich altijd zo op de borst klopt over haar liefde voor vrijheid.

Dan rest mij niets anders dan stil in een hoekje te gaan zitten wenen en gemuilkorfd mijn dagen te slijten, terwijl ik in een zwart gat stort en me niets anders rest dan somber op het onvermijdelijke einde en het doven van het licht te wachten.