Home Groen Met ‘wadi’s’ kan flora en fauna in Park Darwin zich ontwikkelen

Met ‘wadi’s’ kan flora en fauna in Park Darwin zich ontwikkelen

0

Onbekend maakt onbemind. Dat is zeker van toepassing op het Park Darwin dat ligt langs de Gooiseweg tussen de Hugo de Vrieslaan en de Kruislaan. Het is een verrassend mooi park met ook nog eens een prachtige bloementuin. In het park vindt de laatste weken een grote renovatie plaats. De Vrienden van Park Darwin zijn er blij mee.

Aan beide kanten van het park komen er zogeheten wadi’s, dat zijn greppels waar her en der water in blijft staan zodat zich daar nieuwe flora en fauna kan ontwikkelen. De renovatie was al lange tijd nodig omdat de bomen bij regen in een enorme plas water kwamen te staan: heel slecht voor de wortels. De bedoeling is, dat er volgend jaar een prachtig geaccidenteerd park ligt met verrassende beplanting en uitkijkjes en een veel betere drainage.

Wortels beschermen
Het nieuwe gras wordt in het voorjaar ingezaaid, maar voor die tijd worden de paden van een nieuwe deklaag voorzien. Aan de kant van de Hugo de Vrieslaan wordt zelfs een nieuw stuk pad gefundeerd om de wortels van de bomen daar te beschermen. De afdeling Groen is volgens de Vrienden van Park Darwin goed bezig in het park. ‘Daardoor worden wij nog meer gestimuleerd om ons in te zetten voor de Tuin van Darwin.’

Belangrijke groenverbinding
Je zou het bijzonder kunnen noemen in een tijd waarin her en der postzegelparkje worden aangelegd, een prachtig park als Park Darwin maar weinig aandacht krijgt. Daarom is het een goede zaak dat de gemeente zo’n onbekend stukje natuur renoveert. Het is immers een belangrijke groene verbinding tussen Park Frankendael en de Nieuwe Ooster, dat naast begraafplaats ook als park te boek staat.