Home Overzicht Met wandschildering eert Park de Meer legende Johan Cruyff

Met wandschildering eert Park de Meer legende Johan Cruyff

0
In Park de Meer herinnert veel aan Ajax.

Park de Meer is de plek waar voorheen stadion de Meer stond. Dat was het stadion waar Johan Cruyff zijn carrière begon. Ter herinnering aan Ajax, de bespeler van stadion de Meer, zijn de straten vernoemd naar stadions waar Ajax furore maakte. Ook zijn veel woongebouwen voorzien van afbeeldingen die herinneringen aan Ajax levend houden. Nu komt er een gigantische muurschildering bij op de hoek van de Anfieldroad en Wembleylaan. Het wordt een portret van Johan Cruijff.

Het kunstwerk wordt dertien meter hoog en bijna negen meter breed en is een initiatief van de Cruyff Foundation en verffabrikant AkzoNobel. De multinational werkt al vijf jaar samenwerkt met de Cruyff Foundation om in binnen- en buitenland Cruyff Courts aan te leggen.

Braziliaanse Schilder
De schilder die het kunstwerk gaat maken is de Braziliaan Paulo Consentino. Hij is een groot voetbalfan die al veel schilderingen over voetbal maakte in Zuid-Amerika en Zuid-Europa. Zo vereeuwigde hij Lionel Messi op een muur van zijn oude school. Ook fleurde hij het vliegveld van São Paulo op voor het WK van 2014. Bij het schilderen wordt Paulo Consentino geholpen door jongeren uit de buurt. Op 9 mei is de onthulling. Wellicht komt burgemeester Eberhard van der Laan dan een kijkje nemen.