Home Overzicht Metis Montessori Lyceum bij Oosterpark opent nieuwbouw

Metis Montessori Lyceum bij Oosterpark opent nieuwbouw

0
André Kuipers opent samen met Marjolein Moorman de nieuwbouw van het Metis Montessori Lyceum.

Aan de rand van het Oosterpark heeft het Metis Montessori Lyceum een aanbouw gekregen. Wethouder van Onderwijs Marjolein Moorman opende de nieuwbouw samen met astronaut André Kuipers die als tiener zelf in het gebouw naar school ging.

‘Vanaf de maan gezien zijn wij allen even groot’ quootte Marjolein Moorman heel toepasselijk deze uitspraak van Multatuli. Kansengelijkheid noemt zij als haar missie als wethouder. En precies zo benadert het Metis Montessori Lyceum zijn leerlingen. André Kuipers heeft deze wijsheid vanuit de ruimte ervaren. En ook hij was een kind uit Oost met dromen, vertelde hij de aanwezigen.

Skatebaan en sportterein
Bij de school is er een pauzelandschap annex skatebaan en er komt nog een sportterrein. Buiten schooltijden zijn ze voor bezoekers van het park toegankelijk. Het Amsterdams Fonds voor de Kunsten maakt in de gevel van het nieuwe Metis een kunstwerk mogelijk. De aanbouw kwam tot stand in samenwerking met het project Verdubbeling Oosterpark van stadsdeel Oost.

Nomadenbestaan voorbij
Het Metis heeft in zijn tienjarig bestaan een nomadenbestaan geleid. Na vele verhuizingen heeft het op de Mauritskade zijn definitieve bestemming gevonden. De school startte tien jaar geleden op Polderweg  met 65 leerlingen en nu is het de school waar de oprichters vanaf het begin af aan van droomden. Een Amsterdamse school met 930 leerlingen uit de hele stad die kiezen voor modern montessorionderwijs met bijzondere profielen.

Bijzondere profielen
Zo heeft de school een coderclass voor computerfanaten en een technasium voor onderzoek en ontwerp. Alles met een tintje wereldburgerschap, de UNESCO-waarden zitten in de onderwerpen die de leerlingen kiezen. Ze leren hun werk zo te plannen dat ze tijd hebben om hun talenten te ontwikkelen en ondertussen ook hun diploma halen.

Over het schoolgebouw en het tienjarig bestaan van het Metis is een boek gemaakt. De wethouder en André Kuipers kregen de eerste exemplaren.