Home Amstel- en Bajes Kwartier Metrostation Spaklerweg wordt grondig opgeknapt

Metrostation Spaklerweg wordt grondig opgeknapt

0

Na ruim 35 jaar zijn de zestien metrostations van de Oostlijn toe aan een grondige opknapbeurt. Daarmee is een jaar geleden begonnen en zijn stations in Zuidoost onder handen genomen. Momenteel wordt het metrostation Waterlooplein gerenoveerd en is een begin gemaakt met de vernieuwing van station Spaklerweg. Die werkzaamheden aan dat station duren tot in januari volgend jaar. De metro blijft gewoon rijden.

Nu is begonnen met de westelijke kant van het station, dat is de kant van de Spaklerweg. Na de zomer is de kant van de Wenckenbachweg, aan de beurt. De opgang van de hal naar het westelijk perron is tijdelijk gesloten. Het westelijke perron blijft bereikbaar via een tijdelijke brug waarin liften  zijn geplaatst die het ene met het andere perron verbindt. Beide perrons blijven tijdens de werkzaamheden dus bereikbaar, zodat je gewoon de metro kunt nemen.

De stations zijn door de jaren heen steeds rommeliger geworden. Daarom worden delen gesloopt, hoeken en nissen weggewerkt en de apparaten in de wand weggewerkt. Zo komt er meer licht en ruimte in de stations, waardoor je je veiliger voelt. De liftschachten worden voor een deel gesloopt en aan de voor- en achterkant en de lift zijn straks van glas. Bij de trappen naar de perrons komt een roltrap en boven de perrons komen lange overkappingen.