Home Overzicht Metrostations Oostlijn krijgen grote onderhoudsbeurt

Metrostations Oostlijn krijgen grote onderhoudsbeurt

0

Na bijna 40 jaar is het metrostation Waterlooplein toe aan een grote onderhoudsbeurt. Volgend jaar april moet het station lichter en ruimer zijn, wat reizigers een veiliger gevoel geeft. Tijdens de werkzaamheden blijft de metro rijden. Het metrostation blijft deels bereikbaar. Vanaf begin maart is het station gedurende vijf weken helemaal gesloten en stoppen er geen metro’s.

Metrostation Waterlooplein wordt in twee fases gerenoveerd. Vanaf 3 oktober tot en met 2 januari zijn de toegangen Stadhuis en Blauwbrug gesloten. De toegang Hortusplantsoen is dan wel open. Vanaf 3 januari tot 11 april is de toegang Hortusplantsoen dicht. De toegangen Stadhuis en Blauwbrug zijn dan weer open. De laatste vijf weken is het station ’s avonds gesloten om veilig bij het spoor te kunnen werken en stopt de metro niet op station Waterlooplein.

Veel werkzaamheden
Met slopen, breken, boren en slijpen komen er nieuwe liften (deels van glas), nissen en hoeken worden weggehaald, wanden worden betegeld of schoongemaakt , vloeren worden geschuurd, verlichting wordt vernieuwd. De bewegwijzeringsborden worden vervangen, apparaten ingebouwd, meubilair vernieuwd en winkels verbouwd. Het oorspronkelijke ontwerp van het station komt terug met de kenmerkende betonnen wanden.

Toegangen tijdelijk dicht
Bij sluiting van de toegangen Stadhuis en Blauwbrug zijn de liften, winkels en geldautomaat in station Waterlooplein niet bereikbaar. De dichtstbijzijnde lift naar de metro is bij station Nieuwmarkt (toegang Nieuwe Hoogstraat) of bij station Weesperplein. Voor omwonende brengen de werkzaamheden geluidoverlast met zich mee. Daarom wordt zoveel mogelijk overdag tussen 07.00 en 16.00 uur. Werkzaamheden dichtbij de sporen moeten om veiligheidsredenen ’s nachts gebeuren als er geen reizigers in het station zijn.

16 Stations renoveren
Ook andere metrostations van de Oostlijn, totaal zestien stations, worden onder handen genomen. Station Wibautstraat is op 1 januari aan de beurt en is dan klaar op 15 juli. Station Nieuwmarkt wordt vanaf 15 april tot eind oktober gerenoveerd.