Home Overzicht Metrostations veranderen in kleine winkelcentra

Metrostations veranderen in kleine winkelcentra

0
GVB-directeur Alexandra van Huffelen opent AH to go in metrostation Waterlooplein.

Met de opening van een AH To Go op metrostation Waterlooplein is een stap gezet naar meer winkels in metrostations. Wat in stations van NS het al heel gewoon is, wil nu ook het GVB de komende jaren winkelruimtes in de metrostations gaan exploiteren. De eerste stations op de Oostlijn zijn gerenoveerd,  de eerste winkels gaan open.

Volgens GVB-directeur Alexandra van Huffelen vervullen winkels op stations meerdere functies: ‘Door de aanwezigheid van winkels is er reuring op een station en er is licht. Dat maakt het verblijf van onze reiziger voor, tijdens en na een reis op een station aangenamer. Hierdoor neemt het gevoel van veiligheid ook toe. Tenslotte draagt de werkgelegenheid die voortkomt uit deze ondernemingen bij aan de Amsterdamse economie.’

Weesperplein en Wibautstraat volgen
De komende jaren gaat het GVB sterk inzetten op het ontwikkelen van stations. Naast de Surinaamse Hapjeshoek en de AH To Go neemt de komende periode ook de kapper weer zijn intrek op station Waterlooplein. Verder komen er nog The Döner Company en een bekende buitenlandse koffiezaak. Als de verbouwing van metrostation Weesperplein klaar is, vestigen zich ook daar verschillende winkels. Dat geldt ook voor station Wibautstraat.