Home Duurzaam Middenmeer Noord is Regenwachtstation rijker

Middenmeer Noord is Regenwachtstation rijker

0

Middenmeer Noord is sinds begin maart een Regenwachtstation rijker. Het Station moet bijdragen aan het doel van de gemeente om in 2050 een regenbestendige stad te worden.

Haytze Teerink

De Regenwacht is een initiatief waarbij de kennis van platformen PlanBruist, Buro Regen&Water, UrbanBoost en Rain(a)Way wordt gebundeld. Het is in het leven geroepen om burgers te helpen bij het verminderen van wateroverlast of -schade.

Ook moeten bewoners en ondernemers zich dankzij het Regenstation bewuster worden van wat zij zelf kunnen doen om de overlast als gevolg van zware regenval te verminderen. ‘Wij helpen bij het vinden van oplossingen op eigen terrein, zoals in hun tuin op het dak of de openbare ruimte’, meldt de Regenwacht zelf.

In het kader van het initiatief staan in Middenmeer Noord de komende periode renovatie- en onderhoudswerkzaamheden aan wegen en riolering op het programma. Het ‘rainproof’ maken van de openbare ruimte speelt daarbij ook een rol. ‘Maar dat is niet voldoende om een regenbestendige stad te worden’, aldus de Regenwacht. ‘Ook op privaat terrein moeten we de druppels opvangen daar waar ze vallen.’

De komende maanden is de Regenwacht actief in de buurt om met zoveel mogelijk bewoners in contact te komen. Zo is de Regenwacht woensdag 20 maart van 12.30 uur tot 16.30 uur in Bar 1900 te vinden.

Linda Hooijer van deĀ  Hogeschool van Amsterdam Urban Technology is als onderzoeker aangesloten bij het Regenwachtstation. Via een korte online-enquete kan iedereen daaraan bijdragen: http://bit.ly/onderzoek