Home Rob Zwetsloot Mijn straat gewoon uit postcode gebied: de Strexit

Mijn straat gewoon uit postcode gebied: de Strexit

0

Nu roepen de voorstemmers in het perfide Albion dat ze hun land terug hebben. Dat wil ik ook wel. Mijn land terug. En in heel Europa is nu de geest uit de fles. De hele Europese Unie staat op instorten. Paniek alom. Zo is de instorting van voormalig Joegoslavië ook begonnen, met een bloederige en wrede oorlog als gevolg. Was Tito maar opgevolgd door een andere vader des vaderlands die gezellig de knoet overheen had gelegd. Dan bestond Joegoslavië nog en zaten ze nu allemaal nog gezellig aan de pruimenlikeur. Zjivili!

Nu heb je allemaal kleine landjes die door niemand serieus worden genomen, net zoals Nederland. In Nederland is de geest ook uit de fles. Er gaan steeds luidere stemmen op voor een Nexit referendum. Nederland uit Europa. Onder leiding van Ome Geert.  Ome Geert Wilders als opvolger van snotneus Mark Rutte. Ja, Gods wegen zijn duister en zelden aangenaam. Dat wordt het moment voor Amsterdam om uit Nederland te stappen. De Aexit. Wat ome Geert kan kunnen wij hier in Mokum nog veel beter. Wij willen onze stad terug. En Amsterdam onafhankelijk is slechts het begin. Ik wil  verder gaan.

Ik wil mijn eigen buurt terug. De Buexit Wat moet ik met dat toeristische centrum en al die gettowijken als Noord, West en Zuidoost. En al die kakkers in Oud zuid en de Watergraafsmeer? Opzouten met al die griebus. Laat ze hun eigen boontjes maar doppen. Ik wil dat mijn eigen postcodegebied 1018 terug. De Postcoexit. Onafhankelijk van die rotte, zieke, verdorven buitenwereld, met zijn verval, enge menen, decadentie, misdaad, en zedeloosheid. Laten we alle bruggen ophalen en daar grensposten van maken. En mensen een visum laten kopen als ze het gebied in willen. Met een eigen president en eigen bestuur. Republiek postcode 1018. Plantage Weesperbuurt, Kadijken en Oostelijke Eilanden.

Maar ja, ik heb eigenlijk niks met die Oostelijke eilanden. Armoede, gettovorming heb je daar. Die kunnen we ook wel afstoten. En dan de Plantage/Weesperbuurt kan ook wel weg. Dat hele Joodse kwarties kunnen we misschien aan Israël schenken. En dan Artis met zijn dierenleed en al die studenten. Veel te veel drukte.

Het is beter mijn straat  gewoon uit dat postcode gebied stapt. De Strexit. Of nog beter. Wat echt ideaal zou zijn. Hexit. Mijn huis stapt uit mijn straat er wordt een onafhankelijke staat. Zodat ik met niks en niemand meer wat  te maken heb. De Nixit. Dat lijkt me heerlijk. Ideaal. Eindelijk mijn eigen leven terug.

En het is maar dat u dat weet.