Home Groen SDG House gaat aan de bak met moestuin en kas in achtertuin...

SDG House gaat aan de bak met moestuin en kas in achtertuin van KIT

0

In de binnentuin van het SDG House in het KIT aan de Linnaeusstraat wordt gewerkt aan een echte moestuin. De mensen van de Gezonde Stad die er werken, creëren samen met het KIT en andere huurders uit het SDG House een plek waar zij elkaar en kinderen uit de buurt kunnen leren over voedsel en stadslandbouw. En waar ze samen met buurtbewoners aan de slag gaan om voedsel te verbouwen. Ook zijn er plannen voor een kas.

Eind april zijn de medewerkers van de Gezonde Stad samen met andere huurders en medewerkers van het SDG House begonnen met de aanleg van de moestuin. Met man en macht werden pallets opgehoogd met randen, vastgetimmerd met latjes en bekleed met worteldoek, met als resultaat twintig moestuinbakken. De meeste bakken zijn nu in gebruik. Maar ook bewoners en scholen uit de buurt kunnen een moestuinbak adopteren.

Moestuinbakken
Onder leiding van een professionele tuinder werden voor de medewerkers van het SDG House workshops ‘moestuinieren’ gegeven. Stekjes, zaden en bollen zijn zorgvuldig in de grond geplaatst. In de vrije uurtjes steken de deelnemers hun tijd in het verzorgen van de planten, met straks moestuinbakken vol groenten en fruit als resultaat.

Iedereen welkom
‘Iedereen uit de buurt is welkom om langs te komen’, zegt Lesley Walet van de Gezonde Stad. ‘Samen zorgen we ervoor dat de moestuin een ontmoetingsplek wordt voor iedereen. Woon, werk of zit je op school in de buurt, heb je een leuk idee of wil je graag meedoen? Neem contact met ons op. Binnenkort organiseren we een activiteit voor buurtbewoners.’

Het SDG House
Het kantoor van de Gezonde Stad kun je vinden in het SDG House, dat is gevestigd in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). Alle huurders in dit pand dragen op de een of andere manier bij aan het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen, 17 internationale doelen opgesteld door de Verenigde Naties. En dat wil het SDG House ook uitdragen bij de werkplek met de moestuin.