Home Overzicht Honderden mensen bij stille tocht Mohammed Bouchiki

Honderden mensen bij stille tocht Mohammed Bouchiki

0

Honderden mensen liepen mee in een stille tocht ter herdenking aan de 17-jarige Mohammed Bouchikhi, die vorige maand werd doodgeschoten in het buurtcentrum aan de Grote Wittenburgerstraat. Ook waarnemend burgemeester Van Aartsen liep mee.

Foto’s Odette Kleeblatt

De groep met veel jongeren en buurtbewoners liep met ballonnen, kaarsjes en spandoeken door de buurt. De sfeer was vreedzaam. Op Kattenburg herdachten de aanwezigen een jongen die in november omkwam bij een andere schietpartij. Familieleden en vrienden van Mohammed Bouchikhi hielden aan het eind van de tocht toespraken.

Burgemeester van Aartsen sprak met veel buurtbewoners. Hij wil graag het gesprek aangaan met moeders uit de buurt, die volgens hem een belangrijke rol spelen in de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap.

Bouchikhi werd eind januari doodgeschoten in het buurtcentrum. Hij werkte daar als stagiair toen gewapende mannen het vuur openden. De politie gaat ervan uit dat hij niet het eigenlijke doelwit was. De schietpartij leidde tot veel onrust in de buurt. Het was er de tweede dodelijke schietpartij binnen een paar maanden.