Home Kort nieuws Mondkapjesplicht in drukke straten gestopt

Mondkapjesplicht in drukke straten gestopt

0

Op een aantal drukke plekken in Amsterdam ben je vanaf maandag 31 augustus niet langer verplicht een mondkapje te dragen. Zo’n kapje moest je dragen op de Wallen, de Kalverstraat, Nieuwendijk, de Albert Cuypmarkt en Plein ’40-’45. Afhankelijk van het besmettingsniveau in de stad kan worden besloten of in bepaalde gebieden opnieuw de draagplicht wordt ingevoerd.

De resultaten van de evaluatie, de actuele drukte en het aantal coronabesmettingen in de stad bepalen vervolgens of de Veiligheidsregio opnieuw zal overgaan tot het invoeren van de mondkapjesplicht in bepaalde gebieden. Daarbij wordt gekeken naar de huidige locaties en eventuele nieuwe plekken.

Door het minder warme weer en het einde van het toeristisch hoogseizoen is het op de drukste plekken nu waarschijnlijk makkelijker om 1,5 meter afstand te houden. De gemeente blijft dit in de gaten houden.

De Veiligheidsregio rekent op ondernemers, op maatschappelijke en culturele instellingen en winkelend publiek, om er zo goed mogelijk voor te zorgen dat iedereen altijd de 1,5 meter houdt en kan houden.