Home Kunst Mooie muziek, mooie mensen, mooi weer op Roots Open Air

Mooie muziek, mooie mensen, mooi weer op Roots Open Air

0
De verdorde ligweide van het Oosterpark leek op een Afrikaanse steppe.

Mooi weer in het Oosterpark tijdens Roots Open Air, de waardige afsluiting van het steeds weer interessante Roots Festival. Muziek, performance, storytelling, verdieping, urban arts en circus uit de hele wereld. Het was te zien, te horen en te proeven in het park.

De grote ligweide lijkt een grote steppe zoals je die ook in Afrika kunt vinden. Warm, droog weer veranderde de grote grasvlakte in een bij het festival passende locatie. Ook de ‘foodstraat’ onder de bomen werkte daaraan mee. Met exotische geuren, stevig rokende barbecues, gezellige drukte en vooral ook met mensen van tal van culturele achtergronden.

Ondanks het steeds weer verder dichtdraaien van de subsidiekraan zette het festival weer een prachtige programma neer en de toegang was nog gratis ook. In hotel Arena opende Tarmonica de dag met een mix van Perzische en Hindoestaanse muziek. Bitori, de grondlegger van de funaná, de vurige, snelle accordeonmuziek uit Kaapverdië sloot het festival af op de Moon Stage. En daar tussenin een grote verscheidenheid aan artiesten en heel veel invloeden in zich verenigen en zich thuis voelen op Amsterdam Roots Festival.

Vorig artikelTuinentoer door de Indische Buurt verrast bezoekers
Volgend artikelBatjanBuren Beeldenpark maakt de buurt gelukkiger