Home Overzicht Muizen huizen in het Scheepvaartmuseum

Muizen huizen in het Scheepvaartmuseum

0

Twee Paasdagen lang huizen muizen in het Scheepvaartmuseum. De lancering van het boek Het Muizenhuis – De haven van Karina Schaapman is aanleiding voor het Muizenhuisfestival met tal van activiteiten voor het hele gezin (3+) waarbij de muizenhuisvrienden centraal staan.

Er is veel te beleven in Het Scheepvaartmuseum tijdens het Muizenhuisfestival met een Muizenhuis-speurtocht, op de foto met Sam & Julia, smikkellen van lekkere Muizenhapjes of een Paasontbijt, schminken, een havenbootje knutselen en luisteren naar voorleesverhalen. Karina Schaapman is auteur van Het Huizenmuis. Zij vertelt alles over het maken van Het Muizenhuis en het decorstuk van het nieuwe boek. Op Eerste Paasdag kun je bovendien naar de Muizenhuis-theatervoorstelling.

Theatervoorstelling Het Muizenhuis
Sam en Julia wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia is SUPER nieuwsgierig en REUZE-eigenwijs. Sam is SUPER verlegen en REUZEbraaf. Zij zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen. In deze muzikale en tot de verbeelding sprekende voorstelling komt de wereld van het Muizenhuis op een bijzondere manier tot leven. Theatermaakster Mariska Simon trekt alle registers open en neemt jong en oud mee in het verhaal van Sam en Julia. De voorstelling is gebaseerd op de boeken ‘Het muizenhuis’ en ‘Het muizenhuis, Sam & Julia in het theater’ die zijn bedacht, gemaakt en geschreven door Karina Schaapman. De voorstelling vindt plaats op zondag 1 april om 12.00 en om 15.00 uur en is gratis toegankelijk met geldig museumentreebewijs.

Lancering nieuw muizenboek
Het nieuwe boek ‘Het Muizenhuis – De haven’ is vanaf zondag 1 april voor het eerst te koop in Het Scheepvaartmuseum. Hierin gaan Sam en Julia op bezoek bij Opa Zeeman in de haven. Daar is van alles te ontdekken en te doen, want het is Havenweek. Tijdens de Havenweek komen er boten uit verre streken de oogst afleveren. Om dat te vieren wordt er in de haven een heuse bootjesrace georganiseerd en Sam en Julia mogen meedoen. Zij maken een eigen pieremegoggel!

Check www.hetscheepvaartmuseum.nl