Home Kunst Multi-zintuigelijke live muziek met VR en Mixed Reality ervaring in CBK

Multi-zintuigelijke live muziek met VR en Mixed Reality ervaring in CBK

0

Zestien maanden lang heeft het collectief Miro Shot gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw soort beleving van live muziek. Het experiment heet Content. Het is een meeslepend multi-zintuigelijk live VR en Mixed Reality concert. Tot nu toe heeft het collectief alleen nog opgetreden op geheime locaties in Londen. Het eerste publieke optreden van de wereldtour zal plaatsvinden in CBK Amsterdam.

Tijdens het optreden schakel je tussen een actueel beeld van de echte wereld en afwisselende virtuele werelden, begeleid door en gesynchroniseerd met temperatuur- en gevoelseffecten die corresponderen met de omgeving. Een van de scenes waarbij je over een bevroren bos wordt gevlogen voelt koud aan. De gesimuleerde windrichting verandert en de geur van bomen zal de ruimte vullen.

Toekomstmuziek
‘Muziek kan nu ervaren worden met alle zintuigen. Dit is de toekomst!’, zegt een enthousiaste Ute Kohlmann. Zij is artistiek directeur van CBK Amsterdam. ‘Wat zo bijzonder is van dit optreden, is dat het publiek onderdeel kan worden van het collectief. Bezoekers mogen participeren en kunnen het kunstwerk en de muziek beïnvloeden.’

Multi-zintuigelijke ervaring
Content is een multi-zintuigelijke live muziek VR/AR ervaring, waarin technologie centraal staat. Een live band speelt een uniek muziekstuk voor het publiek dat om de band heen zit. Het optreden neem je waar met een virtual reality headset. Alles in de ruimte wordt gecontroleerd door het kunstenaarscollectief Miro shot. Wind, temperatuur en zelfs aanraking zijn onderdeel van deze multi-zintuigelijke ervaring.

Wereldpremiére
De resultaten van de samenwerking met het publiek worden geïntegreerd in het album dat Miro shot commercieel uitbrengt. Hierop zijn geluiden te horen die gemanipuleerd zijn door duizenden mensen van over de hele wereld. Beelden van de concerten worden gebruikt voor de documentaire van Content. Die worden ingezonden door het Sundance/Tribeca filmfestival. Het eerste publieke optreden van de wereldtour vindt plaats in CBK Amsterdam. Daarna volgen Londen, Parijs, Berlijn, New York, San Francisco, Los Angeles, Melbourne en Tokyo.

Content VR en Mixed Reality concert van 11 mei t/m 14 mei in CBK Amsterdam. De concerten zijn gratis toegankelijk, uitsluitend op basis van reservering. Voor reserveringen: www.miroshot.com

Vrijdag 12 en zaterdag 13 mei om 16.00, 17.00, 18.00, 19.00, 20.00 en 21.00 uur
Zondag 14 mei om 14.00, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00 en 19.00 uur