Home Kunst Muziekfilms bij nieuwe maandelijkse filmclub Q-Cinema

Muziekfilms bij nieuwe maandelijkse filmclub Q-Cinema

0

Films waarin een grote rol is weggelegd voor muziek zijn vanaf 7 december te zien in Q-Factory. In samenwerking met regisseur en filmcriticus Dennis Alink start het muziekmakerscentrum een nieuwe maandelijkse filmclub genaamd ‘Q-Cinema’.

Bij Q-Cinema worden films vertoond op groot scherm waarin een uitzonderlijke rol is neergelegd voor muziek. Regisseur Alink maakt een selectie van enkele van zijn favoriete films en voorziet deze voor aanvang van een introductie. De filmclub start met de geweldige film Paris Texas van de Duitse regisseur Wim Wenders, met de memorabele soundtrack van Ry Cooder.

‘Paris Texas’ is een road movie over een man die midden in de woestijn ontwaakt zonder besef van zijn identiteit. Hij gaat op zoek naar zijn verleden en merkt dat er veel is wat hij liever als vergeten beschouwd. De film is onderdeel van de hoogtijdagen van regisseur Wim Wenders die met deze film de Gouden Palm won op het festival van Cannes. De Nederlandse cameraman Robby Müller voorziet Wenders poëtische benadering van een rauw realistisch tintje en creëert een uniek beeld van Amerika in de jaren ’80. Het geheel wordt afgemaakt door Ry Cooder die met zijn gitaar de prairievlaktes voorziet van een memorabele soundtrack.

Andere films die de komende edities aan bod komen zijn onder andere ‘The Who’s Tommy’, ‘Nirvana Live At Paramount’ en Jennifer Kent’s ‘The Babadook’.

Bij bezoek van de eerste editie van Q-Cinema krijg je een gratis lidmaatschap voor alle Q-Cinema avonden in het komende jaar