Home Kunst Muziektheater in Eltheto met Inez Timmer als Lale Anderson

Muziektheater in Eltheto met Inez Timmer als Lale Anderson

0

Zangeres Lale Andersen maakte het lied Lili Marleen wereldberoemd. We volgen haar, van haar eerste onzekere stappen op het toneel tot het verpletterende succes met Lili Marleen, het lied dat in feite door een aaneenschakeling van toevalligheden uitgroeide tot een wereldhit. Andersen‘s leven was een avontuurlijk koorddans tussen zorgeloosheid, angst, aanpassing en succes. Op donderdag 4 mei vertolkt Inez Timmer de rol van Lale Andersen in een muziektheatervoorstelling in Eltheto.

Foto Harry Muis

Het is een avond die blij maakt en tegelijkertijd tot tranen toe ontroert. Geboeid en gefascineerd beleven de toeschouwers tijdens deze voorstelling de verschillende etappes van een unieke artistieke carrière die onlosmakelijk verbonden is met het lied dat in 1941 de wereld rondging; ‘Lili Marleen’, het ‘doorzetterslied’ van de legerzender Radio Belgrado. Inez Timmer interpreteert in haar rol als Lale Andersen alle facetten van deze controversiële zangeres. Multi-instrumentalist Tseard Nauta speelt piano, accordeon en gitaar en neemt diverse kleine rollen op zich.

Inez Timmer en Tseard Nauta
Inez Timmer speelde in Duitsland, Oostenrijk en Nederland in meer dan dertig musicals. In Straatsburg trad ze op met het Metropole orkest en met de musical ‘De klokkenluider van Notre Dame’ werkte ze in New York. Ze bevoer als artieste op cruiseschepen alle zeven wereldzeeën maar sinds 2012 heeft ze zich toegelegd op het spelen van intieme theatervoorstellingen in Nederland. Tseard Nauta is multi-instrumentalist, maakte deel uit van Di Gojim, toert met de succesvolle voorstelling ‘De brekbere sirkel’ door Noord-Nederland. Zijn soloprogramma ‘Rijk en beroemd’ presenteerde hij meer dan veertig keer in diverse theaters.

Op alle fronten is op 4 mei om 20.30 te zien in Eltheto, Javastraat 118
Ticket 7,50 euro | reserveren [email protected]