Home Kunst Muzikale Picknick nieuw initiatief van het Muziekgebouw voor buurtbewoners

Muzikale Picknick nieuw initiatief van het Muziekgebouw voor buurtbewoners

0

Muziekgebouw aan ’t IJ start een nieuw initiatief: een muzikale picknick voor bewoners uit Oost en andere stadsdelen. Dit initiatief onder de naam ‘Muziekgebouw Park’ vindt plaats op zondagmiddag 14 januari. Vanaf dan zal de picknick enkele keren per jaar plaatsvinden in de entreehal van het gebouw.

Het idee is: je neemt een eigen picknick mee en het Muziekgebouw verzorgt de muziek. In januari staan onder meer op het programma meesterviolist Joseph Puglia en gemengd amateurkoor De IJgenwijze Noot uit Noord i.s.m. topkoor Cappella Amsterdam.

Meesterviolist Joseph Puglia
Muziekgebouw wil met Muziekgebouw Park het je makkelijker kennis laten maken met het Muziekgebouw, de concerten en verschillende soorten muziek die er klinken. In deze eerste editie van de picknick speelt de in New York geboren en getogen meesterviolist Joseph Puglia (1984). Hij is sinds 2009 concertmeester van Asko|Schönberg en heeft dit seizoen de eigen concertserie Zielsverwanten in het Muziekgebouw. Tijdens de Muzikale Picknick speelt hij muziek van Bach én van de Italiaanse componist Luciano Berio.

Koormuziek en performance
Ook op het programma amateurkoor De IJgenwijze Noot uit de Vogelbuurt in Noord. Samen met drie leden van Cappella Amsterdam studeerden zij speciaal voor deze middag enkele koorwerken in. Vocaal topensemble Cappella Amsterdam won dit jaar nog de Edison Klassiek prijs. Zij zijn expert op het gebied van oude en moderne muziek.

Veenfabriek en o k a p i
Voor deze middag maakten theatermaker Milena Haverkamp (Veenfabriek) en kunstenaar Jochem van Tol (o k a p i) een soundscape waarin koorleden en anderen over hun liefde voor muziek vertellen. En de Schotse componiste Genevieve Murphy geeft een voorproefje van een nieuw muzikaal werk.

Muziekgebouw Park op zondag 14 januari om 12.00 uur in de Entreehal van Muziekgebouw aan ’t IJ. Kaarten á € 5,- zijn verkrijgbaar via www.muziekgebouw.nl/park. De tweede editie van de Muzikale Picknick is op zondag 4 maart.

Vorig artikelBewoners Veemarkt vragen actie voor een aanvaardbaar woon- en werkklimaat
Volgend artikelVolle bak en interessante gasten talkshow Dwars door Oost in de Jungle