Home Overzicht Muzikale wereldpremière en lancering kinderboek op Open Dag Science Park

Muzikale wereldpremière en lancering kinderboek op Open Dag Science Park

0

Trap een balletje met een robot, bekijk de binnenkant van een bloedvat, maak kennis met het higgsdeeltje, laat water zweven of maak een 3D-scan van een verrassings-ei om te zien wat erin zit. Tijdens de Open Dag van het Amsterdam Science Park op zaterdag 7 oktober kan iedereen een kijkje nemen in de keuken van de wetenschapper.

De Open Dag is dé gelegenheid om kennis te maken met onderzoekers van de wetenschappelijke instituten op het park. Wetenschappers nemen je met demonstraties, workshops en lezingen mee in hun onderzoek. Het thema dit jaar is Helden van morgen! met aandacht voor diverse wetenschappelijke helden, zoals gezelschapsrobot Pepper en insectenkenner Jan Swammerdam met zijn ‘kleene beeskens’. Wie meer wil weten over robots kan de themaroute Robotica volgen.

De dag start muzikaal met de wereldpremière van het stuk Parallel Worlds: Air (On Life and Breath) van componist Rozalie Hirs, uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest. In de voorstelling worden onzichtbare aspecten van de snaartheorie en het multiversum hoorbaar en inzichtelijk gemaakt, en legt Hirs uit hoe de muziek verband houdt met wetenschappelijke resultaten. Over zwaartekrachtsgolven gaat ook het kinderboek Breinsteins Missie van Ineke Fritz, dat tijdens de Open Dag wordt gepresenteerd.

Programma De Open Dag is onderdeel van het Weekend van de Wetenschap. De instituten op het Science Park zijn geopend tussen 12.00 en 17.00 uur en de toegang is gratis. Het complete programma is te vinden op www.opendagamsterdamsciencepark.nl.