Home Lezen en schrijven Nationale Voorleesdagen willen voorlezen stimuleren

Nationale Voorleesdagen willen voorlezen stimuleren

0

Al met 15 minuten voorlezen per dag, leert een kind zo’n duizend woorden extra per jaar. De Nationale Voorleesdagen willen het voorlezen aan jonge kinderen stimuleren. Niet alleen in het onderwijs maar juist ook thuis. Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 januari tot en met 4 februari wordt er in de Oba weer extra veel voorgelezen. Dan zijn er veel activiteiten rondom voorlezen voor de allerkleinsten en hun ouders. Kinderen die lid worden van de OBA krijgen een lief walvis knuffeltje cadeau.

De muzikale voorleesvoorstelling De kleine walvis door Maria’s muziek is een van de activiteiten in de Centrale Oba en in Oba Linnaeus. Hé, wat ligt daar op het strand? Een vis. Ja! Een echte walvis! Maar een vis woont toch in de zee? En niet op het strand? Gelukkig komt Boy er aan. Hij gaat de kleine walvis helpen! Hoe dan? Kom kijken en luisteren naar deze muzikale voorleesvoorstelling rondom het prachtige prentenboek van het jaar 2017 ‘De kleine walvis’ van Benji Davies. We zingen over zwemmen in de zee, over vriendjes en je verstoppen. En wist je dat walvissen ook kunnen zingen? Ja! Maria’s muziek neemt een echt walvisgeluid mee! En een schudvis, en een plingplongvis en nog veel meer muziekinstrumentjes. Voor ieder kindje één. Te zien woensdag 1 februari om 15.00 uur in Oba Linnaeus en op zondag 29 januari ook om  15.00 uur in de Centrale Oba,.

Knuffels logeren in de bibliotheek
Op woensdag 25 januari om 15.00 uur gaan de Nationale Voorleesdagen in Oba IJburg van start met een feestelijk logeerpartijtje met knuffels. Peuters en kleuters luisteren samen met hun knuffels, die ze van thuis hebben meegenomen, naar het Prentenboek van het Jaar De kleine walvis van Benji Davies, waarna alle knuffels in bed gestopt worden en een nachtje in de bibliotheek blijven slapen. Haal de knuffels op donderdag 26 januari weer op en kijk welke avonturen ze die nacht beleefd hebben.

Muzikale voorstelling
‘Had ik maar een vriend’ (2+) Op maandag 30 januari om 15.00 uur is in Oba IJburg de muzikale voorstelling Had ik maar een vriend’ met gebaren én een live-muzikant van Ellis Bell te bewonderen. De voorstelling is gebaseerd op het verhaal van De kleine Walvis waarin een jongetje heel graag een vriendje wilt en dan een walvis tegenkomt.

Vorig artikelNu ook DJ-lessen op de Muziekschool: Je kunt lessen gratis proberen
Volgend artikelBewoners Oost kennen voorzitter eigen bestuurscommisie niet