Home Freelance talent Natuurfeestorganisator Bart: ‘De natuur is een feest’

Natuurfeestorganisator Bart: ‘De natuur is een feest’

0

Veel inwoners van Oost zouden niet weten waar ze het moeten zoeken als ze zin hebben in een stukje ongerepte natuur. Voor natuurfeestorganisator Bart is dat anders. Hij organiseert dagelijks kinderfeestjes in de echte natuur van Amsterdam en omstreken. Wat zijn doel is? Kinderen net zo enthousiast maken over de natuur als hijzelf.

Van passie voor de natuur tot natuurfeestorganisator

Natuurfeestorganisator is niet een alledaagse baan. Hoe ben je hierbij gekomen? ‘Ik was van jongs af aan al gek op de natuur. Na mijn studie milieukunde heb ik verschillende natuurkampen begeleid. Toen ontdekte ik dat kinderen en natuur een leuke combinatie vormen. Kinderen zijn een dankbare doelgroep en ik vind het belangrijk om mijn kennis en passie voor de natuur over te dragen.

Een kinderfeestje om te onthouden
Hoe moet ik me een kindernatuurfeestje voorstellen? ‘Ik neem de kinderen mee op een natuurtocht. We spotten wilde dieren, we bouwen hutten en ik leer ze over de verschillende soorten planten. Op een van mijn mooiste kinderfeestjes vonden we de botten van een hert, hebben we deze met de groep bestudeert en geprobeerd in de juiste positie terug te leggen. Alles is mogelijk.’

Natuur in Amsterdam-Oost
Wat zijn je favoriete natuurplekken in Oost? ‘Er zijn in Amsterdam-Oost drie plekken waar ik graag te vinden ben. Dit zijn de Diemer vijfhoek, het Diemerpark en het Flevopark. Aangezien deze natuurgebieden aan de rand van Amsterdam liggen,  kan je je even wegtrekken en de stad voor een moment vergeten.

’Natuur is een Feest |www.natuuriseenfeest.nl | info@natuuriseenfeest.nl | 06 2909 6804

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here