Home Sport&Fit Natuurgras maakt plaats voor kunstgras op sportpark Middenmeer

Natuurgras maakt plaats voor kunstgras op sportpark Middenmeer

0

Twee voetbalvelden op sportpark Middenmeer Voorland worden voorzien van kunstgras. Op het hoofdveld van Zeeburgia en WVHEDW wordt het daarmee mogelijk gemaakt om meer te trainen en meer wedstrijden te spelen. Voor Zeeburgia speelt ook de bouw van woningen voor statushouders en studenten op het trainingsveld van de vereniging.

Bij Zeeburgia is de noodzaak om meer capaciteit op de velden te creëren extra groot. Op het trainingsveld van de vereniging worden tijdelijke woningen voor asielzoekers met een verblijfsvergunning en studenten gebouwd. Met een kunstgrasveld kan er meer gespeeld en getraind worden. Het gevolg van de woningbouw is ook dat de markante tribune langs het hoofdveld zal verdwijnen.

Veel werkzaamheden bij Zeeburgia
De gemeente zal spoedig starten met de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld van Zeeburgia en hoopt deze uiterlijk op 1 oktober beschikbaar te hebben. Het nieuwe veld zal voorzien zijn van verlichting. Het komt op exact dezelfde plek als het huidige hoofdveld. Op het terrein van vinden er de komende tijd veel werkzaamheden plaats. Er worden niet alleen woningen gebouwd, de tribune afgebroken en een kunstgrasveld aangelegd, maar de club krijgt ook een nieuw clubgebouw en het oude clubgebouw zal worden gesloopt. De werkzaamheden voor de bouw van de woningen start op 1 januari.

Nood hoog bij WVHEDW
Bij WVHEDW wordt het allergrootste knelpunt, trainings- en speelruimte, met de aanleg van het kunstgrasveld opgelost. Maar de club zal er nog even op moeten wachten. In eerste instantie wordt het kunstgras pas na het seizoen aangelegd, maar voorzitter Ronald Nijsen gaat begin augustus in gesprek met de verantwoordelijken namens de gemeente om te kijken of dit eerder kan gebeuren. De nood is erg hoog. Het nieuwe kunstgras op het hoofdveld zal betekenen dat WVHEDW de 1.750 leden wat beter kwijt kan voor trainingen en wedstrijden.