Home Sport&Fit Nederland treft Turkije op WK Nederland in Watergraafsmeer

Nederland treft Turkije op WK Nederland in Watergraafsmeer

0

De loting voor het WK Nederland, het grootste multiculturele voetbalfestival. Nederland treft in Poule C onder andere Turkije en Afghanistan. Het WK Nederland speelt op 11 en 12 juni op sportpark Middenmeer Voorland. De spelers wonen allemaal in Nederland, maar komen uit voor het land waar zij of hun ouders zijn geboren.

De coaches van de 26 heren- en 6 damesteams kwamen bij elkaar in Sporthallen Zuid waar de loting plaatsvond voor de poule-indeling voor het WK Nederland 2016.
Voor de heren in de World League en de dames viel die spanning mee. In beide klassen spelen ze met 6 teams in één poule. Bij de dames is Marokko de grote afwezige, vorig jaar werden zij nog tweede. Dit heeft alles te maken met het gelijktijdig vallen van het toernooi en de Ramadan.

Poule des doods
Bij de heren in de World Cup was de spanning des te groter en voelbaar. Niemand wil natuurlijk bij de titelverdediger Marokko in de poule, of wat te denken van Kaapverdië, als koploper op de WK ranglijst. Grote pech voor Ethiopië, Irak en Iran; zij treffen in de poule fase zowel Marokko als Kaapverdië. Daarmee is Poule D ogenschijnlijk de poule des doods, was de conclusie.

Wethouder helpt
De poule-hoofden zijn Suriname, Marokko, Turkije en Curacao, op basis van vorig jaar behaalde resultaten. Dit waren ook de coaches die de loting van hun eigen poules mochten verrichten. Bij afwezigheid van de coach van Curacao nam Eric van der Burg, Wethouder Sport en Cultuur van Amsterdam waar voor Curacao en bepaalde door het trekken van de balletjes dat Aruba, Polen, Algerije en Ghana in Poule B volgden.

Burundi promoveert
Nederland treft in Poule C onder andere Turkije en Afghanistan, een wedstrijd die jaarlijks terug lijkt te komen is Aruba tegen Curacao, ware het niet dat Aruba in 2015 ontbrak. Burundi mag het dit jaar, nadat ze vorig jaar hebben gewonnen in de World League en dus promoveerden, proberen in de World Cup poule A. Met Suriname als poule-hoofd een flinke uitdaging voor de Burundezen.