Home Overzicht Neem een kijkje in de keuken van de wetenschapper op het Science...

Neem een kijkje in de keuken van de wetenschapper op het Science Park

0

Trap een balletje met een robot, bekijk de binnenkant van een bloedvat, maak kennis met het higgsdeeltje, laat water zweven of maak een 3D-scan van een verrassings-ei om te zien wat erin zit. Tijdens de Open Dag van het Amsterdam Science Park op zaterdag 6 oktober kan iedereen een kijkje nemen in de keuken van de wetenschapper.

De Open Dag is dé gelegenheid om kennis te maken met onderzoekers van de wetenschappelijke instituten op het Science Park. Wetenschappers nemen je met demonstraties, workshops en lezingen mee in hun onderzoek. Het thema dit jaar is Duurzaamheid: veel wetenschappers op het Amsterdam Science Park dragen bij aan dit doel. Bezoekers kunnen tijdens de Open Dag kennis maken met het duurzaam ontwerp van gebouwen, of zelf aan de slag gaan met duurzaamheid, door een eigen zonnecel te maken, een eigen windmolenpark te ontwerpen, of te racen met afstandbestuurbare waterstofauto’s.

Programma De Open Dag is een samenwerking van de instituten op het Science Park: AMOLF, AUC, CWI, Netherlands eScience Center, Nikhef, SURFsara en UvA-FNWI. Het  is onderdeel van het Weekend van de Wetenschap.

De instituten zijn geopend tussen 12.00 en 17.00 uur en de toegang is gratis. Het complete programma is te vinden op www.opendagamsterdamsciencepark.nl.

Vorig artikelQ-Factory vijf dagen in teken Amsterdam Dance Event
Volgend artikelVeel lezen, kijken en luisteren in de Kinderboekenweek