Negentig kinderen op de planken met kinderopera De Vuurpijl

0

Het feest barst weer los. Na het succes vorig jaar van het 5-jarig jubileum van ‘Klassiek rondom de Klas’, treden dit jaar maar liefst 90 kinderen op met kinderopera De Vuurpijl. Deze opera is speciaal voor Klassiek rondom de Klas geschreven door huiscomponist Keest Olthuis en librettist Daniël van Klaveren.

De Vuurpijl is een verhaal naar het sprookje The Remarkable Rocket van Oscar Wilde. Deze vuurpijl denkt dat de hele wereld om hem draait. Sterker nog: hij zal worden afgestoken op de bruiloft van de prins en prinses, maar denkt dat zij slechts trouwen vanwege zijn verschijning. Maar wat gebeurt er? Hij gaat als enige niet af. Daar zit hij dan, alleen. Wat nu? Heeft hij nog betekenis zonder publiek? Geniet je er wel van als je in je eentje vuurwerk maakt? Of is het leuker om ervaringen te delen?

Hele grote productie
De kinderen van Klassiek rondom de Klas worden begeleid door hun muziekdocenten en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Maar zij doen het niet alleen! Aan deze grote productie doen ook kinderen uit het Klein Leerorkest, Pakhuis Kinderkoor en het ouderkoor van Klassiek rondom de Klas mee. Dit alles onder leiding van van dirigent Michael Hesselink en regisseur Rosa Peters.

Gestart als burgerinitiatief
‘Muziek heeft kinderen zoveel te bieden.’ Klassiek rondom de klas vindt dat ieder kind de mogelijkheid moet krijgen om dit te ontdekken. In 2012 startte Klassiek rondom de Klas als burgerinitiatief. In samenwerking met het Koninklijk Concertgebouworkest en buurtbewoners boden zij de kinderen in Oost de kans om muziek te maken.

Echt buurtproject
De kinderen krijgen naschoolse muziekles aansluitend op de klassikale lessen van het Leerorkest, spelen samen in een orkest en zingen in een koor. Klassiek rondom de Klas is een echt buurtproject en werkt nauw samen met scholen, leerkrachten, ouders, buurtbewoners, buurtorganisaties zoals de Oba, het Leerorkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Hiermee wil Klassiek rondom de Klas een bijdrage leveren aan de sociale cohesie in de buurt en de sociale en maatschappelijke ontwikkeling van de betrokkenen.

Check www.klassiekrondomdeklas.nl