Home Overzicht Nemo kan verder vernieuwen met gift van 1 miljoen

Nemo kan verder vernieuwen met gift van 1 miljoen

0
Foto Roy Beusker

Een grote verrassing voor Nemo. Het wetenschapsmuseum ontving één miljoen euro tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij. Dit bedrag is bedoeld om de tentoonstelling ‘Humania’ te realiseren, het sluitstuk van de grote make-over van het museum.

Tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala 2018 ontving directeur Michiel Buchel uit handen van Boudewijn Poelmann, voorzitter van de BankGiro Loterij, een cheque ter waarde van 1 miljoen. Met deze extra bijdrage kan de vernieuwing van Nemo worden voltooid met een bijzonder sluitstuk: de tentoonstelling Humania, over mens, wetenschap en technologie.

Vernieuwing een feit
‘We zijn ontzettend blij met deze extra bijdrage’, zegt Michiel Buchel van Nemo. ‘Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij kunnen we de tentoonstelling realiseren en is de grootschalige vernieuwing van Nemo een feit.’ Het voltooien van de vernieuwing van het museum wordt in het najaar van 2019 samen met alle provincies, en de deelnemers van de BankGiro Loterij in het bijzonder, gevierd.

Humania over de mens
De tentoonstelling Humania gaat over de mens die je zelf bent, de mens als deel van de evolutionaire ontwikkeling, als dier, en als psychologisch en sociologisch wezen. Het gaat over je lichaam, je brein, je gezondheid, je waarnemingen, je gedrag, je seksualiteit en je verlangens. In de tentoonstelling ontdek je dingen die je nooit over jezelf hebt geweten of altijd al had willen weten.

Nog eens € 800.000
Mede dankzij eerdere bijdragen van de BankGiro Loterij vernieuwde Nemo de afgelopen jaren de entree, het dakplein en drie verdiepingen van het museum. Naast de extra bijdrage van 1 miljoen, ontving Nemo tijdens het Gala ook een cheque van bijna € 800.000. Dit bedrag bestaat uit een bijdrage van deelnemers die voor Nemo ‘geoormerkt’ meespelen en een jaarlijkse bijdrage die Nemo als beneficiant ontvangt.

Foto Nemo Digidaan
Vorig artikelZwart en revolutionair, het avontuurlijke levensverhaal van Otto Huiswoud
Volgend artikelPermanente broedplaats in nieuwbouwproject tegenover Amstelstation