Home Overzicht Netwerkcafé voor werkzoekers 50+ met inspirerende sprekers en workshops

Netwerkcafé voor werkzoekers 50+ met inspirerende sprekers en workshops

1

De zaal van Post Oost puilt uit deze woensdag: werkzoekende 50-plussers zijn massaal afgekomen op de uitnodiging van Netwerkcafé Amsterdam om hun digitale wereld te vergroten.

Tekst Hester Aalberts | Foto’s Erik Lambooy

Het Netwerkcafé is aangesloten bij Werken voor Elkaar, een landelijke beweging van 50-plussers om elkaar aan werk te helpen. Elke eerste woensdag van de maand strijkt het Netwerkcafé neer in Post Oost voor een middag vol inspirerende sprekers en workshops. Ook wordt er onderling volop genetwerkt.

Erik Lambooy van Werken voor Elkaar: ‘Als werkzoekende 50-plusser moet je opvallen en doorzetten om een voet tussen de deur te krijgen. Wij inspireren deze groep meer te halen uit hun vakkennis en levenservaring. Dat doen we met en voor elkaar, op basis van vrijwillige inzet.’

Doel op deze 3 oktober is om de digitale vaardigheden van de doelgroep een zet te geven. Workshops over vloggen, programmeren, digitaal netwerken en websites bouwen maken duidelijk dat het vergroten van deze kennis kan helpen bij het vinden van werk.

Peter Mader vertelt hoe hij tot vloggen kwam.

Verslaggever/regisseur Peter Mader werd acht jaar geleden ontslagen. De toen 58-jarige werd gekwalificeerd als niet bemiddelbaar. Hij leerde zichzelf nieuwe digitale vaardigheden en maakte carrière als ‘oudste vlogger van Nederland’.

Webontwikkelaar Rein Op ’t Land heeft een stapel laptops onder zijn arm. Hij maakt de onmogelijke belofte waar om iedereen binnen een uur zelf een website te laten bouwen én op internet te plaatsen. Hij legt ook uit hoe je met je website aan de slag kunt gaan.

ICT-specialist Herbert Kuiling vertelt over het hoe en waarom van LinkedIn en hoe je je profiel kunt verbeteren om beter gevonden te worden door mogelijke werkgevers.

Loopbaanspecialist Jos Schenk van NextJob legt uit dat veel werkgevers social media en internet gebruiken om informatie te verzamelen van de sollicitant. Als werkzoeker doe je er dus goed aan je social media op orde te hebben.

Nik Boersma van Mijn Bedrijf Zichtbaar Online helpt ondernemers bij het verbeteren van hun online zichtbaarheid. Naast het bouwen van websites geeft Nik trainingen in zakelijk bloggen en online marketing.

Netwerkcafé Amsterdam, iedere eerste woensdag van de maand in Post Oost.
Inloop om 14.00 uur. Einde 17.45 uur. Deelname, koffie en thee is gratis. Vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Ben jij ook 50+ een op zoek naar een baan? Kom dat naar de volgende bijeenkomst van het Netwerkcafé en meld je aan bij www.netwerkcafeamsterdam.nl

1 REACTIE