Home Overzicht Niet alleen fietsen op sportpark Middenmeer Voorland

Niet alleen fietsen op sportpark Middenmeer Voorland

0

‘Tot onze grote schrik zijn verschillende jeugdleden in ons sportpark onlangs lastiggevallen, bedreigd en iemand is zelfs beroofd’, waarschuwt voorzitter Luc Spin van Hockeyclub AthenA. ‘Wij zetten alle mogelijke middelen in om de veiligheid van onze leden te waarborgen.’ Ook ander clubs op sportpark Middenmeer Voorland hebben inmiddels een waarschuwing uit laten gaan.

Kinderen die sporten op sportpark Voorland Middenmeer kunnen beter niet alleen, maar zoveel mogelijk in groepjes naar en van hun club gaan fietsen. Geadviseerd wordt de route langs het parkeerterrein richting de Middenweg te nemen of zolang het nog licht is de route via de atletiekbaan naar Park de Meer. Ook ouders wordt gevraagd met de kinderen mee te fietsen. ook wordt geadviseerd geen kostbaarheden zoals telefoons of dure jassen mee te nemen naar de training.

De politie is nu in het bezit vaneen foto en filmpje. Afgelopen oktober wisten ze al een paar verdachten aan te houden. ‘Het gaat om steeds dezelfde soort jongens met dezelfde handelswijze en achtergrond’, aldus de voorzitter van Athena. Hij vindt dat het tijd is voor camera’s op het deel van de Radioweg op het sportpark.

Berovingen op sportcomplex Voorland/Middenmeer vinden doorgaans plaats als de dagen kort zijn en de jonge sporters via de lange, slecht verlichte Radioweg naar de club fietsen. Maar nu gebeurt het al als het nog licht is.