Home Dat is leuk Niet fietsen in het kleinste park van Oost: Laplacepark

Niet fietsen in het kleinste park van Oost: Laplacepark

1

Op trottoirs mag je niet fietsen. Die zijn er voor voetgangers. Veel mensen ergeren er zich aan als het wel gebeurt. Zo ook in de Laplacestraat in de Watergraafsmeer.

Foto Corrie Groen

Daar creëerden creatieve bewoners op het trottoir en mini mini-parkje dat dwingt tot afstappen. Om de boodschap nog duidelijker te maken kreeg het mini miniparkje een naam: het Laplacepark. Middenin het park een paal waarop bovendien wordt aangegeven dat het trottoir bestemd is voor voetgangers.

 

1 REACTIE

 1. Eigenlijk is het toch te gek dat dit nodig is!
  Ik woon in een benedenhuis en schrik me regelmatig een ongeluk als er op dat moment iemand langsraced.
  Ik heb hele aardige buren maar als ik wel een zeg “Dit is een voetpad” kijken ze mij aan aslsof ze water zien branden.
  Als ik zelf op de stoep loop moet ik vaak opzij omdat er iemand door wil die aan de andere kant v a n de straat woont.
  Ze vinden mij waarschijnlijk zeuren maar ik blijf er wat van zeggen al vergeet ik het soms als iemand een flinke vaart heeft blijf ik alleen maar verbaasd achter.
  Ook in Oostpoort is het haast normaal geworden dat de vietgangerszones als fietspad gebruikt worden.
  Het zou prettig zijn als er weer eens gehandhaaft zou worden, waarom zou je anders regels maken.
  Een paar maanden geleden schoot er een scooter voorbij midden in het winkelcentrum Oostpoort, toen ik 2 agenten die daar ook lieoen er op attent maakte antwoordde er een “je mag niet klikken”, ja, toen bleef ik pas echt verbaasd achter!
  Ik wens de Laplacestraat veel succes met hun aktie!