Home Overzicht Niet meer roken in Flevoparkbad

Niet meer roken in Flevoparkbad

1
Ook op de ligweide van het Flevoparkbad mag je niet meer roken.

Komend weekend het Flevoparkbad weer weer open. Vanaf dan is het zwembad rookvrij. Roken is alleen nog toegestaan op de daarvoor aangewezen plek. Dat is een plek buiten het zicht van kinderen. Dat is een van de maatregelen om ervoor te zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien.

De maatregel geldt voor alle Amsterdamse buitenzwembaden. Wethouder Eric van der Burg: ‘Wij zetten wij ons in voor een gezonde omgeving. Roken in de openbare ruimte past hier niet bij. Amsterdam zet al in op rookvrije ponten op het IJ en heeft zich aangesloten bij de aanklacht tegen de tabaksindustrie. Zwembaden zijn bij uitstek een plek waar veel kinderen komen om te sporten en te spelen. Roken op het terrein van het zwembad is daarom vanaf deze zomer alleen nog maar toegestaan op de daarvoor aangewezen plek.’

Voorkomen dat jongeren beginnen met roken is één van de speerpunten van Amsterdam. De stad sloot zich vorig jaar aan bij de beweging van de Rookvrije Generatie, een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. De helft van de jongeren die start met roken, zal dit zijn verdere leven blijven doen.

1 REACTIE