Home Overzicht Nieuw ‘bankjesseizoen’ belooft veel contacten in de buurt

Nieuw ‘bankjesseizoen’ belooft veel contacten in de buurt

0

Op zondag 5 juni start het bankjesseizoen. Zeker in Oost belooft het weer een groot huiskamercafé te worden. Het rommelmarktbankje, het Eenhoornbankje, het zegeltjes bankje, het Ban Ki Moon (Het Vredesbankje), het bankje van Knikkerclub Vlug & Lenig, het kleurclubbankje, het Bourgondische bankje, het Zuiveltuinbankje, allemaal bankejs waar je welkom bent. Op BankjesDag is er ook het nieuwsbankje van oost-online.

Het wordt op 5 juni vast en zeker een mooie zomerse dag, je drinkt een verse bak koffie op je gevelbank en geeft de plantjes meteen water terwijl je onverwachts met de buurvrouw, van drie huizen verder, staat te praten. Een half uur later sta je nog tuinier tips en lekkere recepten uit te delen. Ook het idee van een buurt barbecue in de straat is ontstaan.
Deze onverwachtse ontmoetingen zijn de kracht van de BankjesDagen en daar willen we zoveel mogelijk buren van alle leeftijden en uit alle uithoeken van het (buiten)land kennis mee laten maken! Het is de bedoeling van BankjesDag om zoveel mogelijk buren te activeren om op zondag 5 juni een openluchthuiskamer in te richten.

Iedereen kan een bankje openen op www.bankjescollectief.nl. Dit jaar zijn er twee BankjesDagen, op de zondagen 5 juni en 18 september. Open jij ook je bankje? Geen bankje voor je huis, geen probleem! Dan adopteer je een (gemeente)bankje bij je in de buurt op een pleintje of in een park.

Het Nieuwsbankje van oost-online vind je op 5 juni van 12.00 tot 17.00 uur op de Archimedesweg 53. Je bent welkom.