Home Eten&Drinken Nieuw Oba Café opent in de Centrale Oba

Nieuw Oba Café opent in de Centrale Oba

0

De eerste fase van de verbouwing van de Centrale Oba zit erop. Nieuw is het Oba Café op de begane grond waar je vanaf maandag 15 januari welkom bent. Naast eten en drinken kun je er op je gemak een praatje maken of heerlijk ontspannen met een krant of een tijdschrift uit de grootste collectie van Nederland.

In het Oba Café kun je terecht voor koffie met een croissant tot lunch met een salade en verantwoorde sappen. Architect Jo Coenen heeft een prachtige nieuwe ruimte ontworpen waarbij vooral een enorme houten trap de aandacht trekt. Vanaf de trap heb je uitzicht over een groot deel van de bibliotheek. Verder is er een mooi uitzicht over het spoor en is er overal ruimte om lekker te zitten of te studeren.

Nieuwe horecapartner
De horeca-activiteiten van de Centrale Oba  zijn nu in handen van Vermaat. Martin Berendse, directeur Oba : ‘Wij zijn bijzonder blij Vermaat aan de Oba te kunnen verbinden, omdat we weten dat bezoekers van de Centrale Oba goede horecafaciliteiten erg belangrijk vinden. We zochten naar vernieuwing, een bij Amsterdam en de Oba passende atmosfeer en een lage drempel voor alle Amsterdammers. Vermaat verwerkte dit in een zeer uitdagend voorstel waarvan we hoge verwachtingen hebben.’

Verbouwing in volle gang
De verbouwing van de Centrale Oba is nog in volle gang. Naar verwachting worden de werkzaamheden elders in het gebouw in mei van dit jaar afgerond. Enkele delen zijn wel al vanaf januari in gebruik genomen. Zo is bijvoorbeeld de Forum Zaal op de 5e/6e etage inmiddels voltooid.

Het Oba Café op de begane grond van de Centrale Oba, Oosterdokskade 143. Vanaf 15 januari dagelijks geopend vanaf 10.00 uur.