Home Eten&Drinken Nieuw platform brengt mensen uit de buurt aan tafel

Nieuw platform brengt mensen uit de buurt aan tafel

0

Samen eten is populair. In een restaurant of thuis met familie of bekenden, het is allemaal wat voorspelbaar. Wat spannender kan het zijn  met Meals Unite. Dat is een nieuw platform dat mensen bij elkaar brengt die graag thuis voor anderen koken met mensen uit de buurt die graag samen eten.

Buurtgenoten uit Oost, bekenden en onbekenden schuiven via het platform aan om een maaltijd te delen en te praten over wat er maar ter tafel komt. En een keer buiten Oost aan tafel? Ook dat kan. Samen eten verbindt immers overal.

Je buurt beter leren kennen
Voor nieuwe bewoners is samen eten een mooie manier om buren te leren kennen. Maar ook voor wie al lang op hetzelfde adres woont heeft de buurt nog genoeg verrassends in petto. En om een geweldige avond te serveren hoef je echt geen topkok te zijn: maak gewoon je favoriete gerecht, oer-Hollandse pot of kook de sterren van de hemel als je wel die kookgek bent.

De buurt genoeg verrassends in petto

Thuis of bij anderen thuis
Je kunt bij mensen thuis eten en thuis voor anderen koken. Wie er mee-eten en hoeveel het etentje kost bepaal je als host zelf, net als wat er op tafel komt. Een avond voor liefhebbers van Italië, disco-fans of singles, het kan allemaal. Houd je niet van koken? Dan host je lekker niet en geniet je van de kookkunst van mensen die wel graag de gastheer of gastvrouw spelen.

‘LinkedIn live’
Samen eten is leuker zegt René Bakker van Meals Unite. ‘We zijn een soort LinkedIn live, waarbij mensen elkaar persoonlijk en op een meer informele manier leren kennen: aan tafel. Uit onderzoek blijkt dat samen eten gelukkiger maakt. Het is een sociaal ritueel, waarbij niet alleen de maaltijd, maar ook meningen, verhalen en levenservaring worden gedeeld. Je leert nieuwe mensen kennen, komt in aanraking met culturen die je nog niet kende en wie weet ontmoet je de liefde van je leven.  Deel een maaltijd en maak er samen een onvergetelijke avond van, daar gaat het om!’

Gast of host
Meals Unite is altijd en overal voor iedereen toegankelijk op de smartphone, tablet of desktop. Aanmelden is zo gepiept met het invoeren van een e-mailadres of social media-account en gebruikers kunnen naar hartenlust switchen tussen gast en host. Zo kun je de ene dag gezellig bij iemand eten en op een ander moment lekker voor mensen koken.

Hosts kunnen wachten op aanvragen vanuit het Meals Unite netwerk of hun meals delen via social media en zo actief mensen uitnodigen. Check MealsUnite.com en volg Meals Unite op Facebook, Twitter en Instagram.